Öka produktiviteten med frukt på jobbet

Öka produktiviteten med frukt på jobbet | Bizbay

Ofta pratar man om ny utrustning, ergonomiska möbler och teambuildingaktiviteter som sätt att öka effektiviteten och produktiviteten på arbetsplatsen. Faktum är att även betydligt mindre detaljer kan spela stor roll. En fruktkorg på jobbet kan till exempel bidra till att göra medarbetarna både piggare, friskare och gladare och kräver inte alls en lika stor investering som möbler eller nya maskiner. Fortsätt läs för att ta reda på hur din arbetsplats kan påverkas positivt genom att anlita ett företag för kontinuerlig leverans av frukt på jobbet.

För en friskare och gladare personal

Dina medarbetare är en otroligt viktig del i arbetsflödet för att alla uppgifter ska flyta på som de ska och för att verksamheten ska ha möjlighet att röra sig framåt. Då gäller det såklart att de är så friska och engagerade som möjligt för att detta ska ske på bästa sätt. Självklart är det bra att då och då ställa till med en rolig after work eller kanske bjuda in till en härlig affärsresa, men lika viktigt är det att upprätthålla en trevlig och inbjudande vardag på jobbet. När en fräsch fruktkorg dyker upp på jobbet kommer garanterat många i personalen samlas för att se vad det bjuds på och då få möjlighet att ta en paus i arbetet och byta några avslappnade ord med varandra. Att släppa fokus från arbetsuppgifterna några gånger under dagen är otroligt viktigt för att orka vara produktiv hela dagen. Att äta frukt är också viktigt för energinivån och den allmänna hälsan då de innehåller otroligt mycket antioxidanter och nyttiga vitaminer som hjälper dig att hålla dig frisk och hälsosam. Med ett äpple eller banan i magen mellan måltiderna är det lättare att inte tappa fokus.

Personalen kommer känna sig uppskattad

En annan bra sak med att erbjuda frukt på jobbet är att det kommer skapa en härligare atmosfär där personalen känner sig uppskattade och sedda. Det är alltså inte bara bonusar och utvecklingssamtal som är viktiga för att förbättra relationen mellan anställd och chef, utan också små saker som att inte behöva köpa med sig egen frukt till kontoret då det erbjuds på plats. För dig som chef eller kontorsansvarig som vill förbättra både personalvård och motivation på din arbetsplats är alltså ett av de mest kostnadseffektiva sätten att uppnå detta att erbjuda frukt på jobbet. I Sverige finns det professionella företag som sysslar med kontorsservice och leverans av fruktkorg där du kan anpassa tjänsten helt efter ditt företags behov. Skräddarsy alltifrån typ av frukt, kvalitet, volym till hur ofta leveransen ska ske. Kontakta ett företag som erbjuder leverans av frukt på jobbet i Sverige och njut av en gladare personal och produktivare arbetsplats redan idag.