3 fördelar med att anlita ett rekryteringsföretag

Ett företag behöver rätt personer på rätt plats för att vara funktionell och kunna utvecklas. Men att hitta den kompetensen är lättare sagt än gjort. Nya personer anställs varje dag, en del av dem, till ingen nytta. Det gäller att hitta en person som utöver att de uppfyller kompetenskraven av positionen också helt enkelt “klickar” med övrig personal.

Det finns en rad olika faktorer att ta hänsyn till. Men att göra det på egen hand är inte en lätt uppgift. För att du ska lyckas genomföra framgångsrika rekryteringar av kompetenta personer som skapar mervärde för ditt företag rekommenderar vi att ta hjälp av ett rekryteringsföretag. Att auktoriserat rekryteringsföretag både förenklar och snabbar på hela anställningsprocessen och ser till att rätt person hamnar på rätt plats baserat på dina behov.

Här är tre fördelar med att anlita ett rekryteringsföretag.

1. Insikter i arbetsmarknaden

Hur hittar man egentligen personal på jobbmarknaden? Det går alltid att lägga ut en jobbannons. Men processen att hitta personal via en annons är lång och krävande. CV:s ska läsas. Intervjuer ska göras. Test ska genomföras.

Med hjälp av ett rekryteringsbolag slipper du lägga ned tid och möda på denna process. De tar hand om den åt dig och du får omedelbart tillgång till djup kännedom om marknaden och ett utbrett kontaktnätverk av potentiella kandidater.

2. Större räckvidd

“Rom byggdes inte på en dag”. Likaså ditt kontaktnätverk. Ett rekryteringsföretag har förutom med stor sannolikhet fler år på nacken än vad du har, även ett större kontaktnätverk av kandidater redan från första början. De hjälper dig att komma i kontakt med kompetenta kandidater som kan vara din nästa rekrytering, många fler än vad du själv hade kunnat åstadkomma.

3. Spara pengar på både lång och kort sikt

Rekrytering är en krävande process. Och hur mycket tid och pengar du än spenderar på det garanteras du inte en lyckad rekrytering. Felrekrytering sker frekvent. Det betyder att du sedan är tillbaka på ruta ett och måste börja processen på nytt. 

Istället för att du eller någon annan i personal ska behöva lägga ned tid och möda på att skapa annonser, gallra ansökningar, hitta alla talanger, utföra intervjuer och så vidare kan du överlåta arbetet helt och hållet åt ett rekryteringsföretag. Självklart kostar deras tjänster också pengar, men i och med att de är experter på rekrytering kan de garantera effektiva processer för att rekrytera ny personal.

Nästa gång du behöver fylla en position inom din verksamhet – överväg att anlita ett rekryteringsföretag. Det sparar dig både tid och pengar som garanterat leder till en lyckad rekrytering.

Upptäck fem sätt hur de bästa rekryteringsföretagen skapar mervärde för din organisation.