3 tips för att inreda restaurangköket med nordisk köksdesign

Köket är hjärtat av din restaurang- eller caféverksamhet. Med nordisk köksdesign kan du få ut det mesta av utrymmet, skapa en välkomnande arbetsplats för dina medarbetare och få gästerna att återkomma. Men först ska vi reda ut vad nordisk design egentligen är.

Vad innebär nordisk köksdesign?

Sobert, funktionellt, och naturnära är ord som kan beskriva nordisk köksdesign. Inom nordisk design används gärna naturmaterial som exempelvis trä, svala färger som vitt och svart, och minimalistisk utsmyckning ー det blir aldrig plottrigt. Kort sagt förenar nordisk design skönhet med funktionalitet. Nordisk design och skandinavisk design används ofta synonymt. 

Hur kan du inreda köket med nordisk köksdesign?

Ett kök designat i nordisk stil är kliniskt, men välkomnande. Funderar du på att låta gästerna se in i köket är nordisk design rätt väg att gå. Här kommer tre tips för att få till stilen.

  1. Inred med naturmaterial. Träytor ger livfull glans till luckor och bänkar, men passar mindre bra på platser som ofta utsätts för vätska. Till köksbänkar kan därför granitskivor passa bättre. Granit tål både fukt och värme samtidigt som det är reptåligt.
  2. Inred funktionellt. Allt som finns i köket ska finnas där av en anledning och köket ska vara platseffektivt utformat. Ett inreda kök är kostsamt, ta därför gärna in en expert som kan hjälpa dig att designa köket på ett sätt som gör att du kan utnyttja alla ytor. 
  3. Inred ljust. Ljuset spelar en viktig roll i nordisk design och ett ljust kök ger förutsättningarna för säker matlagning och nöjda gäster. Med stora lampor i neutrala färger ser din personal exakt var de sätter kniven och det blir också enklare att lägga upp snyggt. 

Varför är inredning viktigt i hotell-, restaurang-, och cafékök?

Ett välplanerat restaurangkök minskar risken för olyckor och gör att gästerna slipper vänta på maten i onödan. I slutändan leder ett funktionellt kök till skadefria medarbetare, ökad effektivitet och nöjda gäster. Därför är det väl investerade pengar att kontakta ett företag som är experter på utrustning och inredning för restaurang och café

Det är inte bara restauranger och caféer som tjänar på att ta in professionell hjälp när det kommer till inredning och utrustning. Genom att anlita ett externt företag för att få hjälp med hotellinredning kan ditt hotell stärka sitt varumärke och nå ut till de valda målgrupperna. 

Hjälp från A till Ö

Drömmer du om att inreda ditt café- eller restaurangkök med nordisk köksdesign men vet inte riktigt hur du ska gå till väga? Kontakta ett externt företag som kan bistå med planering och projektering, totalentreprenad samt maskiner och utrustning. Vissa företag kan även hjälpa till med finansieringslösningar som gör det möjligt att förverkliga din vision utan kompromisser.