4 fördelar med extrajobb som student

Att ha ett extrajobb som student kan verka jobbigt. Efter 8 timmar bakom skolbänken vill man helst hitta på något med vänner, träna eller slå sig ner i soffan framför en bra film. Men faktum är att ett studentjobb medför många fördelar, och i den här bloggen presenterar vi några av dem. 

Öka din kompetens

Med ett extrajobb som student i Göteborg eller Stockholm utvecklar du färdigheter och kompetenser som en skola aldrig kan lära dig. Genom att arbeta i stressiga miljöer 

lär du dig bl.a. att hantera olika typer av situationer, att jobba i team och självständigt samtidigt som din förmåga att ta initiativ ökar. Dessa egenskaper kommer du att ha stor nytta av både i ditt privat- och arbetsliv. 

Tjäna pengar

De flesta studenter lever på studiebidrag och efter att hyran och maten är betald finns inte mycket pengar över. Att ha ett extrajobb som student innebär extra klirr i kassan vilket i sin tur sätter guldkant på din vardag. Dessutom kan du börja spara pengar till större investeringar såsom lägenhet och bil. 

Lär dig hantera pengar

När man väl tjänar sina egna pengar blir man oftast mer sparsam då man vet vilket slit som ligger bakom lönen. Studenter med jobb kan i ett relativt tidigt stadie börja lägga undan pengar vilket hjälper dem att utveckla en finansiell medvetenhet.  

Skapa värdefulla kontakter

Oavsett inom vilken bransch du extrajobbar som student kommer du att möta nya människor och på så sätt kan du knyta värdefulla kontakter. Även fast du jobbar på en plats som du i framtiden inte vill vara på kan arbetet leda till att du möter en kund som i sin tur arbetar på ett företag du är intresserad av. Kanske känner dina kollegor någon som jobbar inom en verksamhet du är nyfiken på? Du vet aldrig vem som känner vem, så behandla varje konversation och möte som en chans att utveckla din karriär. 

Vill du extrajobba som student?

Oavsett vilka dina förutsättningar är, om du behöver ett extrajobb som student eller ifall du vill jobba heltid eller deltid är det en bra idé att kontakta ett välrenommerat rekryteringsbolag. De har kompetensen att vägleda dig mot ett spännande och givande arbete.