5 bageriprodukter för industribagerier

Små som stora bagerier behöver noggrant utvald utrustning efter deras unika behov, och det finns några bageriprodukter som du förmodligen inte visste fanns. Diskmaskin, ugn, vispmaskin och degblandare är några självklara maskiner för ett industribageri, men det finns så mycket mer!

5 bageriprodukter som finns i de flesta industrier

Träskärare

Visste du att det finns maskiner som skär tårta? Stora tillverkare hade aldrig kunnat skära alla tårtbitar själva, så de investerar i en träskärare för att effektivt kunna få jämna tårtbitar.

Bullrivare

Har du någon gång köpt frysta kanelbullar från Findus? Med största sannolikhet använder dom någon typ av bullrivare som “river” bullarna till den vikt som önskas för att kunna massproducera. 

Spraysystem

Det finns olika spraymaskiner som används i stora bagerier. Dessa maskiner är till för att effektivt olja in former som ska användas i ugnen. Det finns olika varianter med olika funktioner, men de kan till exempel användas genom att placera en plåt eller form på ett inmatningsband där plåten sedan matas in automatiskt och sprayas med olja enligt ett förinställt program. 

Sprits- och kakmaskiner

Sprits- och kakmaskiner tillåter stora bageriföretag att massproducera kakor. Dessa maskiner kan ha en kapacitet på upp till 100kg och effektiviserar produktionen av kakor. 

Produktionslinjer

Industribagerier som massproducerar olika typer av bakverk behöver ofta en maskin för produktionslinjer. Att ha en effektiv produktionslinje på ett stort bageri kan öka produktionseffektiviteten med upp till 900% 𑁋 det är med andra ord en otroligt bra investering. En produktionslinje kan producera tio tusentals kakor, bullar och godisbitar på en och samma gång. 

Övriga maskiner

Det finns många bageriprodukter som används i stora som små bagerier. Även de mindre bagerierna investerar i olika bageri tillbehör för att effektivisera sin verksamhet.

  • Kavlingsmaskin. Ett väldigt uppskattat bageritillbehör är kavlingsmaskinen. Precis som man hör på namnet så kan maskinen kavla ut degar för att effektivisera arbetet. Det är också en viktig maskin för en bagarens ergonomi, med tanke på att ryggproblem ofta är en vardag för dem.
  • Degblandare. För att kunna producera tillräckligt med bullar och bröd för att möta efterfrågan krävs en degblandare. Det är inte hållbart för en bagare att blanda alla degar själv. För det första skulle man inte ha tid för något annat än att blanda degar, och för det andra skulle kroppen inte klara av en lång karriär.
  • Vispmaskiner. Än en gång, ett effektivt och skonsamt bageritillbehör. Precis som med ovannämnda bagerimaskiner är det ohållbart och för vissa helt omöjligt att kunna vispa grädda och dylikt för hand. 

Som du kanske har förstått är de flesta bageriprodukter till för att underlätta och effektivisera arbetet i bagerier oavsett storlek. Nästan alla bagerier bakar dagens bröd och bullar under natten för att de ska vara färska när kunden köper dem, och det hade aldrig gått utan dessa maskiner.