5 tips för dig som vill starta egen restaurang

Här är 5 snabba tips för dig som vill starta egen restaurang. Följ dem och öka chansen att din nya restaurang blir en framgång.

1. Ha rätt intentioner

Att starta en restaurang är en stor investering gällande både tid och pengar. Det är inte ett projekt du ger dig in i utan att verkligen brinna för det. Receptet till framgång ligger i att starta en restaurang för att det är din passion, inte för att du hoppas tjäna pengar på det. 

2. Skapa en robust affärsplan

Många restauranger är dömda att misslyckas redan innan de slagit upp portarna. Detta är ofta på grund av bristfällig planering och struktur i de initiala stegen. Se till att skapa en robust affärsplan för att alltid ha en röd tråd att följa från första idé fram tills öppningsdag och fortsatt därefter. Studera och planera för varenda lite detalj i restaurangen, från marknadsföring och anställningsprocesser, till inredning och meny. 

3. “Location, location, location”

När det kommer till att starta restaurang är dess läge en avgörande detalj för dess framgång. Du behöver hitta ett läge som lockar stora folkskaror, är enkel att nå och som har potential som möjliggör för din verksamhet att växa. Självklart behöver du dock hitta ett läge som matchar din “starta restaurang”-budget.

4. Testa menyn

Behandla din meny som ett experiment. Testa flera olika menyer och maträtter med olika personer, familj och vänner och be dem om genuin feedback. Menyn är utan tvekan den viktigaste men även känsligaste detaljen av att starta en restaurang som måste vara perfekt. 

5. Hyr in rätt personal

Nästan lika viktig som menyn är din personal. Restaurangbranschen är en serviceindustri. Du erbjuder gästerna en helhetsupplevelse och inget annat. Servicen är minst lika viktig som maten och för att båda ska vara bra måste rätt personal i form av kockar, servitörer/servitriser och diskare finnas på plats.

Och där har du det! 5 snabba tips att inkludera i din starta restaurang checklista för att säkerställa att din nya restaurang blir en framgång. Detta är dock bara toppen av isberget.
Läs fler tips om att starta en framgångsrik restaurang och följ denna checklista för att starta en restaurang.