6 anledningar att byta ut din retro neonskylt till en LED-neonskylt

Det finns onekligen något romantiskt, nostalgiskt och charmigt med en retro neonskylt. Men visste du att LED kan imitera utseendet av en traditionell neonskylt nästan perfekt? Medan en neonskylt egentligen inte är farliga än vanlig lysrörsbelysning, så innebär LED så många andra fördelar som gör det nästan till ett måste att investera i en LED-neonskylt.

I denna artikel kommer vi presentera 6 fördelar med att byta ut din retro neonskylt till en LED-neonskylt.

1. Mindre energiåtgång

En LED-neonskylt sparar upp till 90% av energiförbrukningen av en traditionell neonskylt. LED-lampor är en av de mest energisnåla ljuskällorna i världen och det finns i princip ingen baksida att byta ut neongasen mot dem. 

2. Lägre drift- och servicekostnader

Lägre energiåtgång betyder också en lägre elräkning. Samtidigt har LED-lampor en extremt lång livslängd (runt 10 000 timmar) och är relativt billigare som gör dem en väl värd investering.

3. Enkelt att anpassa ljusstyrka

En stor del av neonskyltens charm kommer från dess mjuka och varma sken. Fördelen med LED-dioder är att du själv kan bestämma hur svag respektive starkt du vill att ljuset på din neonskylt ska vara för att matcha situation. Precis som ett för svagt ljus resulterar att skylten inte syns, kan ett för starkt ljus vara påfrestande att se på.

4. Miljövänlig

LED-lampor både håller längre och de förbrukar mindre energi än traditionellt neon. Det innebär att en LED-neonskylt även blir mycket mer miljövänlig, och sparar dig pengar!

5. Mer hållbar

Neonrör är ytterst ömtåliga. För att inte tala om att faran med kvicksilvret i neonrör. Man behöver oftast anlita en expert för att säkert byta ut dem. I kontrast till detta står LED-dioder som är omtalade för sin höga hållbarhet. Risken att byta ut dem är också avsevärt lägre då de inte innehåller några farliga ämnen.

6. Säkrare

En av anledningarna till att traditionella neonskyltar är så ömtåliga är på grund av att neonrören är gjorda av glas. Neonskyltar i sig är inte farligare än lysrörsbelysning, men där det finns risker. Kvicksilvret som finns i neonrör måste hanteras på rätt sätt vid demontering, annars finns risken att det kommer ut i naturen. Lysdioder innehåller i jämförelse inga farliga material eller ämnen. Det krävs inte heller några speciella åtgärder när de ska slängas vilket gör dem till ett säkrare alternativ.

Planerar du att köpa neonskylt? Fundera i så fall att investera i en neonskylt med LED. Att köpa en neonskylt till din inredning med LED-dioder innebär inget annat 

än fördelar för både dig, din plånbok och vår miljö.

Läs mer om skillnaden mellan en traditionell neonskylt och en LED-neonskylt.