Allt du behöver veta om TA-system – ett smidigt transport- och administrationssystem

Vad är ett TA-system

När du som företag ofta behöver skicka och ta emot paket och leveranser är det en god idé att ta hjälp av en logistikpartner för att detta ska ske på ett så smidigt och förmånligt sätt som möjligt. En plattform som kan hjälpa dig att jämföra olika transportörer, spåra dina leveranser och boka sändningar på en och samma plats. En sådan plattform kallas för TA-system.

Vad är ett TA-system?

Förkortningen TA står för transportadministration och sköter precis det som det låter som – all administration kring din transport av varor och gods. Det är en typ av mjukvara som antingen kan integreras i ett existerande affärssystem e-handelsplattform eller lagersystem, men kan också fungera som en fristående molntjänst. I systemet kommer du som företagare kunna hantera alla viktiga delar som inkluderas i din verksamhets logistik på ett smidigare och tillgängligare sätt. Sköt alltifrån bokning av transporter, sammanställning av fraktdokument, spårning av leveranser, jämförelse av transportörer och möjlighet att samla dina fakturor. Med ett TA-system blir det också enklare att sköta kommunikationen mellan transportör och transportköpare, vilket kommer effektivisera hela processen.

Du väljer själv om du vill att ditt transport administration system ska vara molnbaserat eller integrerat i ett nuvarande system. Det är även du som avgör vilka funktioner din verksamhet är beroende av, men se till att ta god tid på dig för att verkligen välja ett system som kommer hjälpa dig att öka din lönsamhet och minska dina problem. Efter en grundlig research är det dags att ta kontakt med ett företag som kan tillgodose ditt företags behov och krav och sedan arbeta fram ett avtal som passar dig.

Möjliggör för effektiv transport med ett smart administrationssystem

Oavsett om du arbetar med e-handel och skickar stora mängder varor varje dag eller om du är ett litet företag med några leveranser då och då kommer du kunna anpassa administrationssystemet för transport för din verksamhet. Med ett kvalitativt och välutvecklat TA-system i Sverige kommer du spara både tid och pengar tack vare dess smarta funktioner och tillval. Kika gärna runt på nätet för att hitta en välrenommerad logistikpartner som du tror kan passa ihop med dig och som kan erbjuda dig ett långvarigt samarbete med chans att utvecklas. Idag finns det företag där du slipper både månadsavgifter och startkostnader, dessutom utan bindningstid. Se fram emot en enklare transportprocess.