Är Unionen tilläggsförsäkring det bästa valet?

Unionen tilläggsförsäkring | Accept

Är du också med i Unionen? En av medlemsförmånerna är en inkomstförsäkring som ger ekonomiskt skydd vid ofrivillig arbetslöshet. För att få ett ännu bättre skydd kan Unionen tilläggsförsäkring tecknas. Men finns det något bättre alternativ än en tilläggsförsäkring från Unionen? Här jämför vi Unionens tilläggsförsäkring med Accepts plusförsäkring för att du själv ska kunna göra ett medvetet val. 

Unionen är fackförbundet med fokus på yrkesverksamma individer inom ett brett spektrum av branscher. En av de viktigaste förmånerna som Unionen erbjuder sina medlemmar är inkomstförsäkring. Inkomstförsäkringen ska inte förväxlas med a-kassans ersättning. Vid ofrivillig arbetslöshet ersätter a-kassan upp till 80 procent av den tidigare lönen, upp till 33 000 kronor före skatt. Tjänar du mer så är det pengar som du går miste om. Om du inte har en inkomstförsäkring förstås. 

Med en inkomstförsäkring från Unionen får du upp till 80 procent av din tidigare lön (upp till 60 000 kronor). Inkomstförsäkringen ger ersättning i upp till 150 dagar. För att få ännu bättre ekonomiskt skydd behöver du teckna en tilläggsförsäkring. Du behöver inte välja Unionens tilläggsförsäkring utan kan välja en kompletterande försäkring från ett annat bolag.

Fördelarna med Unionens tilläggsförsäkring

Det finns flera fördelar med Unionen tilläggsförsäkring, här listas de främsta:

  • 50 extra ersättningsdagar
  • möjligt att försäkra lön upp till 150 000 kronor.

Fördelarna med Accepts tilläggsförsäkring

Bara för att du är medlem i facket behöver du inte ha en tilläggsförsäkring från Unionen utan kan komplettera den fackliga inkomstförsäkringen med en plusförsäkring. Här listas de främsta fördelarna med Accepts plusförsäkring:

  • 50 extra ersättningsdagar där du får 80 procent av din tidigare lön
  • 100 extra dagar där du får 70 procent av din tidigare lön

Teckna en tilläggsförsäkring från Unionen eller en plusförsäkring redan idag

Ingen kan förutsäga framtiden. Därför är det så viktigt att ha ett bra ekonomiskt skydd om företaget du jobbar på går omkull eller om lågkonjunkturen skulle innebära att du blir av med jobbet. Har du en hög lön blir konsekvenserna av en tids arbetslöshet som mest kännbara. Med en inkomstförsäkring kan du fortfarande betala på bostadslånet, behålla sommarstugan och slipper sälja båten. Vill du försäkra dig om att du kan behålla samma ekonomiska standard så kan det även vara värt att teckna Unionen tilläggsförsäkring eller en plusförsäkring från exempelvis Accept.