Barskyltar i LED vs Neon

Barskylten är en ikonisk skylt vart man än är i världen och används för att allt från att marknadsföra erbjudanden, skylta med priser såväl som visa att baren är öppen. Barskyltar i neon var tidigare dominant på marknaden, men där barskyltar i LED börjat ta över allt mer på grund av dess många fördelar. I denna artikel tänkte vi gå igenom de främsta fördelarna med att investera i en LED-skylt för din bar istället för en barskylt med neon.

Barskyltar med LED

Fördelarna med barskyltar med LED är att du kan visa i stort sett vilket meddelande du vill på dem och de är lätta att anpassa efter behov. Oavsett om du vill skylta med dina priser eller annonsera specialerbjudanden kommer du att kunna göra det från bekvämligheten av ditt kontor, och du behöver inte vara en expert för att göra det. Om du letar efter något som du vill ändra, gång på gång, så är barskyltar med LED den perfekta lösningen. 

Det är även en kostnadseffektiv lösning som kommer hålla i många år framöver, innehåller inga farliga ämnen som en neonskylt och drar väldigt lite ström vilket gör dem till det mest miljövänliga alternativet på marknaden.

Många är dock tveksamma inför dem då de är ute efter det ikoniska ljuset och känslan en traditionell barskylt i neon erbjuder. Detta är dock numera inget problem. Den senaste LED-tekniken kan i princip imitera neonljusets unika tonalitet perfekt vilket gör att du inte behöver kompromissa. 

Neon bar-skyltar

Neon har använts för reklam sedan början av 1900-talet när Jacques Fonseque insåg fördelarna som neonskyltar kunde ge. På 1910-talet blev Paris värd för två fantastiska neoninstallationer, med ingången till Paris Opera upplyst av neonrörsbelysning, efter framgången med Vermouth Cinzanos stora neonskylt, som lyste upp Paris som en fyr. Sedan dess har neonskyltar och barer gått hand i hand. Det har dykt upp i filmer från Cocktail till Cars och är verkligen något som förknippas med spänning och intresse. 

Men ja, tiden för barskyltar med neon är förbi. Varför skulle du välja en barskylt med neon om det finns ett alternativ som ser identiskt ut men drar mindre energi, inte innehåller några farliga ämnen, är mer priseffektiv, mer hållbar och i allmänhet bättre? 

Har du en barskylt med neon idag, överväg att konvertera till en LED-skylt för din bar.

Konvertering till LED

Gamla barkyltar med neon kan med fördel konverteras till energieffektiva LED-skyltar. Utseendet är detsamma och fördelarna är många. Kontakta en skylttillverkare nära dig redan idag och gör en insats för miljön såväl som för din plånbok.