Bli bäst på rea

Bli bäst på rea | Bizbay

När reaperioderna startar är det lätt att bli överentusiastisk. Det är ett vanligt fenomen att bli fartblind när priserna sänks och de flesta har varit med om att komma hem med ett gäng plagg som man aldrig använder igen. Samtidigt ska vi inte döma ut reaperioden helt och hållet, för det finns vanligtvis en hel del att fynda, men det gäller att vara förberedd och shoppa på rätt sätt.

Hur gör man för att bli bäst på rea?

Förberedelse

Innan du beger dig till de fullsmockade affärerna är det viktigt att du är förberedd. Gå igenom din garderob och fundera på vad du egentligen behöver. Vilka plagg börjar bli slitna och vad behöver kompletteras? Gör en lista och håll dig till den. Det gör att du undviker att lägga pengar på plagg du aldrig kommer att använda.

Medveten shopping

Var kritisk när du är på plats i butiken. När du fastnar för ett plagg bör du fråga dig själv om det fungerar med din övriga garderob. Kan du kombinera plagget med minst tre plagg du redan har hemma? Är det en färgskala du vanligtvis använder? Det blir sällan så att man bygger upp en helt ny stil på grund av ett plagg man hittar på rea, vilket innebär att plagget troligtvis kommer att hamna längst in i garderoben och stanna där tills du gör en utrensning om fem år.

Gå inte på butikernas lockbeten

En produkt är inte ett fynd bara för det har nedsatt pris. De plagg som vanligtvis är mest nedsatta har blivit det av en anledning, och det är att de inte har sålts under säsongen. Det kan bero på allt mellan dålig passform till dålig kvalitet. Tänk på att alltid testa plagget innan du köper det eftersom nedsatta plagg sällan är på öppet köp.

Köp klassiska plagg

Trender känns roliga och spännande när de först lanseras, men kläder som sticker ut allt för mycket är det vanligt att man tröttnar på efter några få användningar. Tänk därför på att köpa klassiska plagg som du kan använda i många år framöver.

Rätt förutsättningar


För att shoppingrundan ska bli så trevlig som möjligt är det viktigt att du skapar rätt förutsättningar för att den ska kunna bli det. Ta på dig ett par sköna sneakers, bekväma kläder och framför allt bör du lämna barnen hemma så att du kan fokusera på att shoppa medvetet och effektivt.