Boka in en härlig resa fylld av golf – short eller long stay?

Boka in en härlig resa fylld av golf – short eller long stay | Bizbay

Vill du komma bort på semester i mer än bara en vecka? Då kan en mid stay resa på några veckor, fylld av golf, vara precis det du söker. Få bra tips här!

Golf är en sport som älskas av många, både kvinnor och män i alla åldrar njuter av denna spännande sport. Oavsett om du spelat länge eller är nybörjare kommer du garanterat att njuta av en härlig resa med golfinriktning. Idag kan du hitta arrangörer som specialiserar sig inom just golf. Detta är såklart en fördel eftersom du då kan få hjälp med alla delar under resan – logik, mat och aktiviteter. När du bokar in en mid stay resa kan researrangörer hjälpa dig hitta boende som passar dina behov. Du kanske vill bo alldeles i närheten av golfbanan? Eller ha nära till havet? Detta är sådant som en erfaren arrangör kan skräddarsy åt dig.

Just boendet är något som många gillar med att boka in en paketresa. Då slipper du nämligen själv jämföra priser och hotell. Du kanske dessutom har andra krav på boendet, som att du vill ha balkong, en tvättmaskin eller ett kök. Om du ska iväg på en long stay resa på flera veckor eller till och med månader, är det alltid skönt att kunna laga enklare maträtter hemma och sköta sin tvätt själv. Ett tips är att skriva ner en punktlista på vad du önskar av boendet. Det kan vara allt från hur nära golfbanan det ska ligga till hur många personer boendet ska rymma, att det ska vara havsutsikt eller något helt annat. När du sedan kontaktar en researrangör kan du få hjälp med bokningen.

Det finns många olika typer av golfresor att välja bland. Just medellånga resor på cirka 2–3 veckor är otroligt populära. Och inte undra på. Under några veckor hinner du nämligen se städer, utforska sevärdheter och samtidigt roa dig med golf. Bara en vecka kan ibland kännas lite kort. Om du är pensionär eller har möjlighet att jobba från datorn kan även längre resor vara fantastiska. Idag kan du hitta företag som erbjuder longstay golfresor som sträcker sig över mer än en månad. En av de stora fördelarna med att boka en paketresa är att företag som erbjuder detta erbjuder utrustning på plats. Det är otroligt skönt att slippa dra med sig golfutrustningen på flyget.

Men vart vill du åka då? Golf finns över hela världen. Fördelen när du åker bort ett par veckor är att du faktiskt kan åka lite längre, exempelvis till Asien, USA eller Afrika. För en vecka kan det kännas lite för långt. Researrangörer erbjuder golfmaxade resor till såväl USA och Sydafrika som till paradisöar som Mauritius. Om du besöker varmare länder kan det vara skönt att få hjälp att boka in dig på andra typer av aktiviteter också, som matlagningskurser eller vinprovningar. När du bokar alltsammans via samma arrangör kan de ofta hjälpa dig skräddarsy resan så att du får ut så mycket som möjligt av den.