Boka Konferensresa Island – upptäck en av Europas absolut hetaste konferensdestinationer

Sea Island-Boka Konferensresa Island

Boka Konferensresa Island och upptäck en av Europas absolut hetaste konferensdestinationer. Reykjavik, världens nordligaste huvudstad, har mycket att erbjuda och närheten till Islands dramatiska natur gör staden extra attraktiv. Reykjavik är inte bara världens nordligaste huvudstad utan även Europas västligaste huvudstad. Hallgrimskirkja, som ligger centralt i Reykjavik, har kommit att bli en av Reykjaviks mest kända symboler. Kyrkan har fått sitt namn efter prästen, psalmdiktaren och poeten Hallgrímur Pétursson, som levde och verkade i Island på 1600-talet.

Ordet Reykjavik betyder ”rökvik”. Den isländska huvudstaden har fått sitt namn efter de pelare av ånga som stiger upp från heta källor och gejsrar. Visste du förresten att geotermisk energi – energi som är lagrad i jordskorpan – används för både uppvärmning av hus och produktion av elektricitet i Island? Gejsern Geisir, som ligger nordost om Reykjavik, har gett upphov till den allmänna benämningen gejser. En gejser är en het källa som mer eller mindre regelbundet kastar upp en fontän av kokande vatten och vattenånga. Ett naturfenomen som är både intressant och vackert att beskåda.

Konferensresa Island bjuder på naturupplevelser utöver det vanliga. Kombinera konferensen med vandring, njut av frisk luft och härliga vyer. Upplev Þingvellir, Tingvalla nationalpark, och platsen där islänningarna höll sitt första möte, Alltinget. Alltinget i Island är världens äldsta existerande parlament. Att vistas i Tingvalla nationalpark ger en känsla av hur allting var år 930 då Alltinget inrättades på platsen fyra mil utanför Reykjavik. Klippan Lögberg bidrog till utmärkta akustiska förhållanden. Tingvalla nationalpark har även blivit känd från de scener av filmen Bröderna Lejonhjärta som spelades in i denna vackra miljö.

Konferensresa Island – konferens i sagolikt vacker miljö

Konferensresa Island tar er med på en historisk resa i ovanligt naturskön miljö. Islands vackra vattenfall med vatten som brusar är ett gudomligt naturskådespel som är oförglömligt. Att bara vara i denna härliga miljö ger ny energi och kraft. Att dessutom förlägga konferenspassen ute i den isländska naturen ger naturligtvis extra vackra kulisser. En konferenslokal utan dess like. Skogafoss som ligger i älven Skoga i södra Island hör till Islands mest kända vattenfall. Konferens Island – med gejsrar, heta källor och vattenfall.

Island ligger mellan Grönland och Färöarna, precis söder om norra polcirkeln. Islands klimat är ändå relativt milt tack vara de milda vattenströmmar som förs förbi ön av Nordatlantiska strömmen. Island är Europas mest glesbefolkade land med cirka tre invånare per kvadratkilometer. Passa på att kombinera Konferensresa Island med studier av isländska sagor. Läs gärna högt ur några av de mest kända verken tillsammans ute i den isländska vildmarken. Ett intressant sätt att lära sig mer om Islands historia. Konferens Island– i sagolikt vacker miljö.

Boka Konferensresa Island och ge er ut på vandring i vikingarnas fotspår. Eller passa på att lära känna en islandshäst och upptäck Islands sagolikt vackra natur från hästryggen. Islandshästen är en robust häst som tål väder och vind. Njut av underbara dagar tillsammans i ett av världens absolut vackraste länder. Konferens Island – äkta upplevelser i magiskt vacker natur.