Bröllop i Skåne

Bröllop i Skåne | Bizbay

Många drömmer om en vacker vigsel med efterföljande fest i bildsköna Skåne. Och det med rätta, för i Skåne finns allt från milsvida slätter till lummiga bokskogar och kilometerlånga stränder. Här följer några tips för den som vill ha sitt bröllop i Sveriges sydligaste landskap. 

Ett bröllop i Skåne kan bli alldeles underbart

Som nämnts ovan är Skåne ett otroligt vackert landskap och där finns många bra festlokaler och fina vigselplatser som gör att man kan arrangera sig sitt drömbröllop. Vill man viga sig vid havet och sedan äta bröllopsmiddagen på ett närliggande värdshus går det. Vill man istället vigas i en pittoresk och lantlig vit kyrka för att fortsätta festen på en loge finns det möjligheter även till det. Väljer man istället att slå på stort, har Skåne även ett stort antal slott och herrgårdar där det går att fira bröllop i dagarna tre – kanske ett bra alternativ när det kommer många gäster långväga ifrån? 

Fundera över hur ert bröllop i Skåne ska se ut

Som synes finns det många olika sätt att fira ett bröllop på, som förlovade behöver man bland annat fundera över följande när man vill boka bröllop i Skåne:

  • Vad är budgeten? – Det är viktigt att tidigt sätta en budget för bröllopet, och även undersöka ungefär vad olika poster i budgeten rimligtvis får kosta. På så sätt kan man avgöra vilka alternativ man kan titta på när det gäller festlokal, antal gäster osv. 
  • Vilken känsla vill ni ha på bröllopet? Vill ni ha en fin middag och inta dansgolvet för bröllopsvalsen med ett storband som spelar? Eller spelar ni hellre Spotify i högtalare i en rustik lada och äter grillbuffé? Det är er dag, så välj tema efter vilka ni är och inte efter vad ni tror gästerna förväntar sig. 
  • Vilken bakgrund vill ni ha för vigsel och fest? Ska ni gifta er i en skog, på en strand eller i en kyrka? Ska minglet ske med utsikt över havet eller över slätter – eller kanske båda två? 
  • När på året ska bröllopet ske? Sommaren är ju högsäsong för bröllop, men det kan vara minst lika fint med ett höstbröllop som ett sommarbröllop – och väljer man att gifta sig utanför högsäsong kan man ofta komma ned lite i pris för festen.

Bröllop i Skåne och Ängelholm – ett alternativ till snabbt uppbokade Österlen

Österlen har länge varit populärt när det gäller att gifta sig i Skåne, men det finns många andra vackra platser att fira bröllop i Skåne, och Ängelholm är då ett fint alternativ. Ängelholm ligger vid havet och har en lång sandstrand där ni kan se solen gå ned över Ängelholmsbukten. I Ängelholm finns dessutom flera alternativ på bröllopslokaler där man kan välja att antingen satsa på att göra allt själva eller boka ett helhetskoncept på hotell med utsikt över vattnet. 

Boka bröllop i Skåne – var ute i god tid

Oavsett var ni väljer att förlägga ert bröllop i Skåne, tänk på att vara ute i god tid. Fina bröllopslokaler bokas ofta snabbt upp!