Burnshield Gel och andra produkter att ha nära till hands på arbetsplatsen

Hur stor risk du har att råka ut för brännskador beror på i vilken bransch du arbetar. Byggbranschen och inom storkök- och restaurangbranschen är risken stor att du eller en kollega bränner er med smärtsamma skador som följd. Säkerställ därför att produkter för att behandla brännskador finns nära till hands på arbetsplatsen ー innan olyckan är ett faktum. Här får du veta mer om Burnshield Gel och andra produkter ur Burnshield Emergency Burn Care-sortimentet som bör finnas i en första hjälpen-låda.

Het olja, heta arbeten, elektricitet eller starka kemikalier ー det finns många tillfällen under en arbetsdag med risk för brännskador. Hur allvarlig brännskadan är beror på skadans djup, hur stor del av huden som bränts och vilken del av kroppen som brännskadats. Huden består av tre lager: överhuden, läderhuden och underhuden. En ytlig brännskada berör endast överhuden, medan en djupare skada gått ner i alla de tre lagren och kanske även skadat muskler och senor.  

Om brännskadan är större än handflatan på den som bränts eller om ansikte, händer, fötter, könsorgan eller stora leder fått brännskador bör du kontakta en vårdcentral eller en jouröppen mottagning. 

Brännskadeprodukter för arbetsplatsen

Vid en brännskada gäller det att agera snabbt för att inte skadan ska gå djupare ner i huden och skada mer vävnad. Därför är det viktigt att alltid ha brännskadeprodukter i närheten. Det finns färdiga första hjälpen-tavlor eller första hjälpen-vagnar att köpa ー men det är förstås också möjligt att skapa ett eget litet kit att ha på arbetsplatsen. 

Det här kan du ha i ett brännskade-kit

Burnshield Gel

Brännskadegel förhindrar att skadan tar sig djupare ner i hudlagren, lindrar smärtan och minskar risken för blåsor. 

Det här kan du också använda Burnshield Gel till
  • för att lindra solsveda
  • för att behandla friktionsskador
  • för att lindra klådan från ett insektsbett
  • för att mildra smärtan från brännässlor 
  • för att behandla skador efter en brännmanet.

Burnshield brännskadekompress

Det finns brännskadekompresser i olika storlekar och det är bra att ha kompresser som passar över både mindre och lite större brännskador. Brännskadekompresser innehåller Tea Tree Oil som är naturligt antiseptiskt och verkar fuktande och kylande. Kompressen lindrar smärtan samtidigt som den skyddar huden. 

HEDE Safety brännskadeplåster

Brännskadeplåster är plåster som innehåller brännskadegel som svalkar huden och håller såret fuktigt vilket gör att det läker snabbare. 

Elastisk gasbinda

Elastiska gasbindor fixerar brännskadekompresser ovanpå såret och ser till att kompresserna inte glider av.

Sterila plåster

Plåster skyddar såret och ser till att inga bakterier kommer in. 

Vad är Burnshield Emergency Burn Care?

Burnshield är ett välkänt och etablerat märke på marknaden och i Burnshield Emergency Burn Care-sortimentet hittar du produkter som brännskadegel och kompresser ー perfekta att ha nära till hands på arbetsplatsen och i hemmet.