De bästa klockorna 2022

Rolex GMT Master II 126720 | Rob Engstrom

Nu när halva året snart har gått är det dags att ställa sig frågan som alla älskare av exklusiva klockor ställer sig ー äger jag en av de bästa klockorna 2022? Om inte, är det dags att lägga upp en strategi för att kunna köpa den bästa klockan innan året är slut. Men vilken klocka är värd att satsa på? Svaret får du reda på här.

Bästa klockan ー topp 3

När Watches and Wonders expo gick av stapeln i Genève i våras kunde 22 000 klockentusiaster glädjas över att se alla nya, exklusiva klockor som fanns tillgängliga på marknaden. Från 38 ledande klocktillverkare har vi valt ut de tre bästa klockorna (utan inbördes ordning).

Rolex ー GMT Master II

Rolex GMT Master II (ref. 126720VTNR) är speciellt anpassad för vänsterhänta, alltså cirka 10 procent av världens befolkning. För att kunna platsa som en av de bästa klockorna för vänsterhänta har kronan flyttats till boettens vänstra sida. Armbandsuret ska också bäras kring höger handled. Klockan har en 24-timmars roterbar ring som går att vrida åt båda hållen och lanserades även i en ny färg. En innovativ mekanism gör det möjligt för bäraren att anpassa sig efter den nya tidszonen utan att den exakta tidmätningen påverkas.

Rolex ー Datejust 31

Visst måste väl Rolex Datejust 31 (ref 278274) räknas som en av marknadens bästa damklockor 2022? Det eleganta armbandsuret har en azurblå urtavla som frammanar bilden av vilda, blomstrande sommarängar. Designen består av 24 blommor som var och en lyses upp inifrån av en gnistrande diamant. Armbandet är tillverkat av oystersteel och vit rolesor, ett material som förenar guldets lyser och ädelhet med stålets styrka och pålitlighet. Rolex Datejust är en perfekt kombination av design, funktion och kvalitet.

Patek Philippe ー Monopusher Chronograph

I våras lanserade Patek Philippe sitt första armbandsur (ref. 5470P-001) Monopusher Chronograph som kan mäta en tiondels sekund. Att klockmärket står för högkvalitativt hantverk och stil är känt sedan länge, nu har klocktillverkaren även visat att de är en utmanare när det gäller att kunna mäta tid med en exakthet på en tiondels sekund. En av årets bästa herrklockor 2022 som passar lika bra för män som för kvinnor i farten.

Det där var tre av vårens nyheter. Vill du äga en av årets bästa herrklockor 2022 eller köpa en av årets bästa damklockor 2022? Håll igen på resorna och drinkarna under sommarmånaderna för att kunna lägga vantarna på den bästa klockan i höst. Och glöm inte att alltid köpa klockan hos en auktoriserad återförsäljare ー verkar priset för bra för att vara sant, ja då är det troligen det.