Designa din egen ljuslåda utomhus och marknadsför företaget med en ljussatt skylt

ljuslåda skylt utomhus | Bizbay

Funderar du på att byta ut företagsskyltarna? Kanske har ni skissat på en ny logga som ni vill sprida? Med hjälp av rätt sorts skyltar kan du locka in den målgrupp ni söker. Det finns dock mängder av skylttyper så det kan vara svårt att välja. Vi hjälper dig!

Skyltar har varit populära produkter inom marknadsföring och hänvisning i hundratals år. Trots dagens teknik är de gamla hederliga skyltar fortfarande oberörda av konkurrens. Dock har såklart dagens skyltar blivit mer moderniserade för att passa bättre in i dagens samhälle. Idag kan du designa skyltar som ser ut nästan hur som helst. När det kommer till skyltdesign är det viktigt att hitta rätt känsla, något som förmedlar företagsandan. Detta kan du få bra tips på och inspiration till genom att besöka sidor som Pinterest eller genom att ta kontakt med en erfaren skylttillverkare som kan bolla idéer med dig.

En populär skylt är den så kallade ljuslådan. En ljuslåda är i kort en boxskylt med integrerad belysning. Den belyses inifrån med LED-lampor. Förr i tiden användes oftast ljusrör men LED-belysning har betydligt längre livslängd och är mer miljövänligt. En ljuslåda skylt behöver inte vara fyrkantig och boxig, som namnet kanske antyder, utan kan ha olika form och även vara dubbelsidig. Det är vanligt att använda sig av folierad akryl då det är ett hållbart material som går att användas utomhus. Men du kan även beställa den här sortens skyltar i bland annat lackerad plåt eller på duk. Skyltar gjorda i duk är i regel väldigt stora. När du väljer material som exempelvis plåt kan du även få riktigt snygga detaljer som upphöjda eller urfrästa bokstäver som blir belysta.

Det är vanligt att företag väljer ljuslåda utomhus eftersom den syns ordentligt även när mörkret faller. Men du har garanterat även sett flertalet belysta skyltar inomhus, exempelvis i köpcentrum. Många butiker använder sig alltid av ljuslådor, vilket är smart då ögat drar sig mot ljuset. Om du behöver tips och råd kring hur du ska tänka när det kommer till själva designen, kan det vara bra att ta kontakt med några olika skyltföretag. Större firmor med många år i branschen har bra koll på vad som är trendigt just nu. De kan även ge tips om hur du ska tänka kring storlek och liknande. Det finns många skylttillverkare runtom i landet så det är viktigt att jämföra samt kolla upp företaget för att säkerställa att de är pålitliga.

När du ska beställa en ljuslåda skylt, antingen för utomhus- eller inomhusbruk, kan det vara bra att fundera över andra skylttyper också. Kanske vill du i samma veva beställa skyltar till insidan av butiken? Här är det vanligt med såväl obelysta som belysta hänvisningsskyltar. Skyltföretag tillverkar inte bara stora fasadskyltar utan även mindre namnskyltar, hisspaneler och liknande. När du beställer samtidigt får du en bra och enhetlig design och inte sällan mängdrabatt. Om du vill ha en rörlig skylt, exempelvis en stor ljuslåda, är det vanligt att den fästs på en så kallad stolpskylt. Dessa är vanliga runtomkring köpcentrum då de syns väldigt bra i mängden av andra skyltar.