En snabbguide för att köpa byggställning

köpa byggställning | byggställningar | BGFIX

Trots att byggställningar är en självklar del av byggbranschen och en kritisk säkerhetsfråga för byggnadsarbetare så är det aldrig en lätt uppgift att köpa byggställning. Efter att ha beslutat vilken typ av byggställning som är bäst lämpad för dina krav så finns det många andra faktorer som måste tas i beaktning för att köpa en byggställning som säkerställer att ditt projekt går produktivt, är säkert och följer alla nödvändiga säkerhetsstandarder. 

Du kan alltid köpa en begagnad byggställning om budgeten är tajt, men dess pålitlighet är mycket beroende av leverantören själva. Om du funderar på att köpa en enklare byggställning i aluminium kan du hitta en begagnad, men pålitlig, kvalitetsenhet för mycket billigare än den skulle vara helt ny. Trots detta rekommenderas att du köper en ny byggställning för att inte ta några risker och säkerställa att dina arbetare är säkra i sitt dagliga arbete.

Självklart kan du alltid hyra byggställning till ett lägre pris än att köpa. Det lämpar sig främst för företag som inte använder byggställningar så ofta.

I denna artikel kommer vi titta lite närmare på de faktorer som måste tas i beaktning för att du ska kunna fatta ett välgrundat och intelligent beslut när du ska köpa byggställning.

Säkerhetsstandarder

Den utan tvekan viktigaste faktorn när man köper byggnadsställningar är att säkerställa att den följer alla säkerhetsstandarder. Byggställningar spelar en nyckelroll i säkerheten för arbetarna i byggprojektet. Säkerställ att leverantörens produkter uppfyller alla relaterade säkerhetscertifieringar som till exempel maximala facklängder, maximala lyfthöjder, plattformarrangemang och maximala lastgränser. Dessa säkerhetscertifieringar innebär att integriteten av byggställningen har inspekterats och testats ordentligt av lämpliga tillsynsmyndigheter. 

Märkeskvalitet

Kvaliteten på märket på ställningar du köper är en annan kritisk faktor i din beslutsprocess. Det är utan tvekan frestande att köpa en byggställning med en liten prislapp, men du får inte glömma att lägre priser i allmänhet är lika med produkter av lägre kvalitet. Entreprenörer som köper byggställningar till låga priser tycker vanligtvis att det kostar dem mer i det långa loppet efter att ha tagit hänsyn till reparationer, utbyte av delar och utrustningens förväntade livslängd. Att spendera mer på högkvalitativ ställningsutrustning innebär att du inte bara kommer att investera i en överlägsen produkt som håller längre, utan att säkerheten för dina arbetare förbättras avsevärt. 

Teknisk support

Du bör överväga att köpa en byggställning från leverantörer som erbjuder teknisk support. Den här typen av hjälp kommer väl till pass om du behöver hjälp med att montera eller demontera ställningen, tillsammans med andra problem som kan uppstå. Följaktligen är det alltid fördelaktigt att köpa ställningar från lokala leverantörer då de snabbt och effektivt kan lösa eventuella problem du kan stöta på. Förseningar på byggarbetsplatser är mycket kostsamma, så att köpa högkvalitativa ställningar från lokala leverantörer med teknisk support är utan tvekan det bästa alternativet.

Garanti

Du vet att du köper ställningar av hög kvalitet när det finns en garanti på produkten. När du letar bland alternativen, fråga alltid om garantin för att få en bättre insikt i leverantören och deras förtroende för sin produkt. Vilka delar av ställningen skyddas av garantin? Hur lång är garantin? Om en leverantör inte har någon garanti eller begränsad garanti på sina produkter är det en god idé att leta vidare. 

Sammanfattning

När du ska köpa en ny eller begagnad byggställning eller hyra en byggställning, se alltid till att du letar efter märken av hög kvalitet som har lämpliga säkerhetscertifieringar, teknisk support och en garanti för att säkerställa att du maximerar avkastningen på investeringen. Du kommer inte bara att köpa en överlägsen produkt, utan du kommer också att höja säkerheten för dina arbetare, vilket naturligtvis är den viktigaste faktorn.