Enkla tips för att dekorera trädgården

Enkla tips för att dekorera trädgården | Bizbay

De flesta har inte tid att underhålla och påta i trädgården så mycket som de vill, men om man ändå är sugen på att ha en ombonad och snyggt dekorerad trädgård finns det många enkla knep man kan ta till. 

Först och främst bör du fundera på vad för slags känsla du vill att trädgården ska ha. Vill du att den ska kännas stilren eller vill du att den ska ha en mer bohemisk och vildvuxen känsla? Här listar vi en rad knep som du kan applicera i din egen trädgård.

Måla pinnar och odlingslådor


Att måla pinnar eller odlingslådor i olika färger är ett enkelt knep för att skapa en sammanhållen känsla. Det är snyggt att matcha lådorna med husets färg eller välja en färg som går bra ihop med blommornas färger.

Utsmycka med gamla vaser och glasprydnader

Om du har ett gäng med glasprydnader eller vaser som ligger på vinden och skräpar kan de komma väl till hands i trädgården. Placera ut dem i rabatterna eller längs husväggen för att ge ett vackert intryck. Om du känner att de prydnader som finns hemma är för ömtåliga bör du hålla utkik efter eventuella trädgårdsfynd på nästa loppis-besök i sommar.

Skapa mystik

Att bygga en vägg eller en mur i trädgården delar av ytan och skapar samtidigt mystik. Plantera klätterväxter och blommor runt omkring väggen eller muren för ett vackert och ombonat intryck.

Rostiga föremål

Om man är förtjust i shabby chic-stilen är rostiga föremål i trädgården ett måste, kanske hittar du en gammal cykel i något dike i området där du bor? Då är det bara att släpa hem den, placera ut den på valfritt ställe och plantera blommor och slingerväxter runt omkring. Håll utkik efter andra rostiga föremål på loppmarknader eller längst ner i källaren. Man vet aldrig vad som kan komma till användning i trädgården!

Hav av blommor

Ett blomhav skapar harmoni för blicken och innebär dessutom att ni inte måste köpa en rad olika växter som ska skötas om på olika sätt. 

Stenar

Stenar gör att värmen dröjer kvar lite längre i jorden och är samtidigt vackra att se på. Under nästa skogspromenad bör du därför hålla utkik efter stenar i olika storlekar som du kan placera ut i trädgården.

När du dekorerar trädgården måste du komma ihåg att det inte finns några rätt eller fel, bara du kan avgöra vad som är vackert i dina ögon. Var modig och våga ta ut svängarna, men kom samtidigt ihåg att det finns enkla knep som gör att du inte behöver lägga ned särskilt mycket tid på att vara ute och påta.