Fördelar med att gå en seglarkurs i Stockholm

Seglarkurs | Bizbay

Segling är inte bara en rolig aktivitet som du kan ägna dig åt tillsammans med vänner och familj, utan är också ett bra sätt att hålla igång kroppen och göra den stark och uthållig. Att manövrera en segelbåt är nämligen jobbigare än du tror. Det bästa är dock att du kommer ha roligt under tiden och kommer knappt tänka på att du faktiskt tränar.

Oavsett om du vill lära dig segla för att kunna koppla av ute på vattnet under semestern eller om du vill lära dig att tävla mot andra i höga hastigheter kommer en seglarkurs vara en bra aktivitet för din hälsa. Du ska inte bara hantera själva båten, utan ska också alltid vara redo för naturens krafter. Väder och vind kan snabbt ändras och då gäller det att du har den fysiska, men också mentala, kraft som krävs för att klara av dessa. Nedan följer några av de hälsosamma fördelar som kommer med segling.

Muskelstyrka och uthållighet

Det ingår många moment och aktiviteter under en segeltur. En av dessa är att lyfta segel, vilket bidrar till bra muskelstyrka i axlar och rygg. Segling kan också förbättra din kondition och minska risken för högt blodtryck, fetma och hjärtsjukdomar. Detta tack vare den stora mängden syre du andas in när du ägnar dig åt intensiva aktiviteter. När du seglar kommer du också kunna förbättra din flexibilitet och smidighet. Genom att hantera draglinor och segel kan dina motoriska färdigheter förbättras avsevärt.

Förbättrar din mental styrka

Förutom att aktiviteterna och faktumet att du befinner dig ute i friska luften kan bidra till en bättre fysisk hälsa har segling även en positiv påverkan på den mentala hälsan. Gillar du att vara ute på vattnet kommer det göra dig på gott humör och inte sällan inge en enorm frihetskänsla. Befinner du dig på havet består även luften av salt med laddade joner som ökar kroppens syreupptagning, vilket i sin tur balanserar dina serotoninnivåer. Ju mer balanserade serotoninivåerna i din kropp är, desto gladare kommer du att känna dig. Du kommer även förbättra din koncentrationsförmåga då det gäller att ha många bollar i luften samtidigt när du seglar. Du måste också lära dig att kommunicera effektivt och metodiskt med resten av personerna på båten för att allt ska gå smidigt och säkert.

Segling har alltså positiva effekter både på din fysiska och mentala hälsa, och en segelkurs i Stockholm kan vilken seglare som helst dra nytta av. Kanske är du nybörjare och behöver lära dig att segla från scratch, eller så har du seglat ett tag men vill förbättra dina kunskaper. Det finns många typer av seglarkurs med tillhörande certifikat tillgängliga. Välj en som passar dig och du kommer snart märka vilket positiv påverkan det har på ditt liv.