Fast eller rörligt pris för flytthjälp?

Fast eller rörligt pris för flytthjälp?

Fast eller rörligt pris för flytthjälp?

Är det dags att flytta? Grattis! Det är roligt och spännande att flytta till en ny bostad, men det kan också vara hektiskt. Många väljer att anlita flytthjälp för att göra flytten mindre stressfull så att fokuset kan ligga där det bör 𑁋 på ert nya hem! Men vad kostar flytthjälp, och vilken firma ska du välja? Pris för flytthjälp varierar, men vi guidar dig genom hur du bör tänka gällande fast och rörligt pris samt vad du bör tänka på när du väljer flyttfirma. 

Fast eller rörligt pris för flytthjälp?

Vad kostar flytthjälp?

Vi börjar med det alla undrar 𑁋 vad kostar flytthjälp? Det varierar såklart beroende på hur just din flytt ser ut. Flyttfirmor skräddarsyr flytten efter dina önskemål och behov, så priset går inte att säga svart på vitt. Du kan däremot begära en offert innan flytten från den flyttfirman du har valt för att få en bättre uppfattning om vad flytten kommer kosta dig. 

Rörligt pris

Det vanligaste är att flyttfirmor använder sig av ett rörligt pris vid flytthjälp, det vill säga att de tar ett timpris där personal, flyttbil och milkostnad ingår. Flyttfirmor brukar föredra ett timpris, men det kan kosta dig dyrt om oförutsedda hinder dyker upp på vägen. Det kan vara allt från att chauffören inte hittar en parkeringsplats i anslutning till bostaden eller att trafiken förlänger tiden. Känner man sig obekväm med att betala firman i timpris är ett alternativ att sätta ett fastpris för den estimerade flytt tiden, för att sedan göra ett tillägg om det skulle ta längre tid än förväntat. 

Fast pris

Ett fast pris räknas ut på den estimerade tiden av flytten. Flyttfirman gör en beräkning utifrån flera faktorer, till exempel:

  • storlek på bostaden
  • hur många saker som ska flyttas
  • avstånd mellan den gamla och den nya bostaden
  • om hiss finns tillgänglig
  • om ni har tunga och/eller ömtåliga föremål
  • om nedpackning och uppackning önskas.

 

Var noga med att förtydliga ovannämnda punkter när du begär en offert för att få ett så exakt pris som möjligt. 

Vilken flyttfirma ska jag välja?

Det kan vara svårt att välja bland det stora utbudet av flyttfirmor. Vad som ingår i flytthjälp, pris, tilläggstjänster och erfarenhet är några saker man bör tänka på när man ska välja firma. Många erbjuder individuella tjänster, det vill säga att man få hjälp med endast packning, städning eller transport, eller så kan man välja kompletta paket där man får hjälp med allt som önskas.