Flytta enstaka möbler i Stockholm ー bästa sätten

Har du köpt en tung byrå på Blocket, vill du flytta sängen till sommarstugan eller ska magasinera pianot? Då finns det en del som är värt att tänka på. Ska du göra det själv eller anlita en firma? Kan du nyttja RUT-avdraget eller behöver du stå för hela kostnaden? I den här artikeln får du veta mer om att flytta enstaka möbler i Stockholm.

I vilka situationer bör man använda sig av en flyttfirma?

När du fick första lyan var det självklart att dra ihop bästa polarna och bjuda på pizza i utbyte mot flytthjälp. Har du flyttat några gånger sedan dess har du nog insett hur skönt det är och hur mycket snabbare det går att anlita en flyttfirma för att sköta flytten åt dig. Men är det fortfarande värt att betala en firma för att flytta enstaka möbler i Stockholm? Det beror på. Här reder vi ut när du själv kan sköta flytten och i vilka situationer du borde anlita professionell hjälp.

Flytta sängen till sommarstugan

Du vill flytta din gamla säng till er sommarstuga.

Möjligt att göra själv? Ja. Om du har tillgång till bil och kan låna/ hyra släpkärra kan du själv flytta sängen om den inte är alltför stor.

Värt att anlita flyttfirma? Ja. Att flytta enstaka möbler som pianon i Stockholm ger rätt till RUT-avdrag, vilket betyder att du får flytthjälp för halva priset. Du får även RUT-avdrag för att betala en chaufför eller annan personal som transporterar bort sängen. Är sängen stor och tung eller behöver bäras uppför eller nedför trappor är det bäst att kontakta en flyttfirma för att låta ett proffs sköta flytten. 

Magasinera ett piano

Du ärvde ett fint gammalt piano från din moster, men just nu finns ingen plats för instrumentet. Ni ska flytta till en större bostad så du bestämmer dig för att magasinera pianot under tiden. 

Möjligt att göra själv? Nja. Ett piano kan väga flera hundra kilo och om du inte har erfarenhet av en pianoflytt finns risken att du både skadar dig själv, ditt piano och din bostad. 

Värt att anlita flyttfirma? Definitivt. Förutom att du skonar din rygg och säkerställer att instrumentet går att spela på i framtiden så har du rätt till RUT-avdrag för flytt till ett magasin eller annat förvaringsställe. Enda villkoret är att instrumentet måste flyttas till den nya bostaden inom två år.

Köpt något från Blocket?

Du hittade en fin byrå på en annonssajt och slog till. Nu måste du transportera hem möbeln. 

Möjligt att göra själv? Ja. Om du har tillgång till bil med stort bagageutrymme eller kan hyra/låna släpvagn. 

Värt att anlita flyttfirma? Nja. Om du köpt en möbel från en privatperson eller en möbelåterförsäljare har du ingen rätt till rutavdrag. 

Nu vet du mer om att flytta enstaka möbler i Stockholm!