Flyttstädning Stockholm ー hur lång tid tar det?

Alla som någon gång har flyttat vet att just städningen tar längre tid än vad man kan tro. Vid en flyttstädning räcker det inte att köra några varv med dammsugaren, dra lite lätt med dammtrasan och putsa ytterfönstren ー ALLT ska rengöras. Här får du veta mer om hur lång tid du ska beräkna för en flyttstädning i Stockholm, vilka knep du kan ta till och varför det är viktigt att städningen genomförs ordentligt.

Hur lång tid tar en flyttstädning egentligen?

Oavsett om du flyttar från Hökarängen till Gubbängen eller från Solna till city, måste du flyttstäda. Flyttstädning anses nog som det tråkigaste momentet under en flytt och det moment som många människor slarvar med. Ett vanligt misstag är just att man underskattar tiden det tar att flyttstäda. 

Men, hur lång tid tar en flyttstädning då? Det beror förstås på hur bra du är på att städa, hur smutsigt det är, hur många kvadrat som behöver rengöras och hur många ni är som hjälps åt. En vanlig uppskattning är att du hinner städa mellan fem och tio kvadratmeter på en timme. De rum som tar längst tid att rengöra är oftast kök och badrum eftersom det är många ytor som behöver städas och utrustning som behöver rengöras. Så för en bostad på 100 kvadratmeter behöver du lägga cirka 10-20 timmar. 

Knep för att lyckas med flyttstädningen

Vill du dagdrömma om en ny soffa, nya tapeter eller balkonghäng istället för att ägna onödig tid åt att städa? Här är några knep att ta till.

  • Läs noga igenom hyresvärdens dokument där det står vad som ska städas eller läs vad Fastighetsmäklarförbundet har att säga angående flyttstädning. 
  • Avsätt gott om tid för städningen för att inte drabbas av tidsbrist som tvingar dig att slarva.
  • Säkerställ att du har bra rengöringsmedel, fräscha trasor och nytömd dammsugarpåse inför din slutstädning.
  • Delad börda är ett rent nöje! Många tar hjälp av vänner för att bära tunga kartonger, men varför inte bjuda in vänner eller trevliga (men pedantiska) släktingar att hjälpa till med städningen istället? Då blir städningen både lättare och roligare.
  • Slipp fundera över frågan “hur lång tid tar flyttstädning” och anlita en expert istället. Då får du professionellt utförd flyttstädning i Stockholm och har dessutom möjlighet att göra rut-avdrag där halva arbetskostnaden dras av (städfirman drar av summan från fakturan).

Vad händer om städningen blir underkänd?

Om du inte städat tillräckligt noga riskerar du att få åka tillbaka till den gamla bostaden för att städa eller betala kostnaden för en städfirma. Undvik tråkiga överraskningar genom att vara noga vid slutstädningen  eller anlita en firma specialiserad på flyttstädning i Stockholm