Glöm inte vikten av återvinning under semestern i Visby

Glöm inte vikten av återvinning under semestern i Visby | Bizbay

När sommaren äntligen är här är det snart dags för det de allra flesta längtat efter hela året, nämligen semestern! Sol, bad, familjetid och en välbehövlig paus från vardagen väntar och kanske är en och annan resa till en härlig destination inplanerad. En av Sveriges absolut mest populära turistdestinationer under sommaren är den gotländska pärlan Visby. Dit reser flera hundra tusen besökare varje sommar på grund av det medeltida kulturarvet, den mysiga småstadskänslan, de trevliga restaurangerna och de många och långa stränderna. Med så många turister är det dock viktigt att alla tar sitt ansvar för att staden ska fortsätta att hållas ren och fin. Det är också viktigt att komma ihåg att bara för att det är semester får du inte sluta vara lika duktig på återvinning som du är i vardagen. Planerar du att resa till Gotland i sommar följer därför här information om allt du behöver veta om återvinning i Visby så att du kan fortsätta hålla planeten välmående även under ledigheten!

Var kan du lämna in ditt avfall för återvinning i Visby?

Det bästa sättet för att hitta närmaste återvinningsstation i Visby är att göra en sökning på nätet eller fråga personalen på det hotell/boende du bokat. Kontrollera att återvinningen du väljer i Visby erbjuder öppettider som passar dig och att de tar emot det typ av skräp du behöver göra dig av med. Handlar det om mat- och hushållsavfall fungerar det ofta bra med de vanliga återvinningsstationer som finns utplacerade lite varstans i staden. Skulle du däremot ha samlat på dig elskrot, metallskrot eller batterier under semestern gäller det att ta dig till den större återvinningen i Visby. Öppettiderna för denna är:

Måndag – Fredag: kl. 07.00 – 16.00
Lunch: kl.- 12.00 – 13.00
Lördag – Söndag: Stängt
Dag före helgdag: stänger kl. 12.00

Genom att återvinna ditt avfall ser du till att det återinförs i det naturliga kretsloppet och kan användas igen eller vid tillverkningen av nya produkter. Detta sätter mindre press på naturens resurser då tillverkningsbolagen får större chans att använda sig av återvunnet avfall i stället för att utvinna nytt material. Att alla tar sitt ansvar och hjälps åt med återvinning är otroligt viktigt för att planeten ska kunna lämnas över i så bra skick som möjligt till nästkommande generationer.

Återvinningsstation för boende i Visby

Precis som i övriga Sverige sker såklart återvinning året runt i Visby. Företagen med återvinningsstationer hjälper dig som boende på ön att ta hand om ditt avfall och skrot så att det hamnar på rätt plats och kan återanvändas eller återvinnas på ett säkert och miljövänligt sätt. Hitta en återvinningsstation i Visby som kan hjälpa dig med hämtning och transport om du skulle ha samlat på dig en större mängd avfall. Passar både privatpersoner och företag som uppskattar en så smidig och effektiv återvinningsprocess som möjligt!