Golfresor utomlands – en weekend eller ett par veckor

Golfresor utomlands – en weekend eller ett par veckor | Bizbay

Det är något speciellt med att få golfa. Oavsett om du gör det på egen hand eller tillsammans med en vän är det alltid en trevlig upplevelse. Tillskillnad från många andra sporter är din fysik inte lika avgörande. Det spelar ingen roll om det var flera år sedan du var på gymmet sist, när du golfar är det betydligt viktigare att du har rätt teknik.

Övning ger färdighet

Vissa personer är naturbegåvningar när det kommer till vissa sporter. De allra största stjärnorna är både naturliga talanger och dessutom hårt arbetande atleter som lägger enormt mycket tid på träning. Ju mer du golfar, desto duktigare blir du. Naturligtvis behöver du inte ägna all din tid åt träning, så länge man blir bättre och så länge det är roligt att golfa så spelar det ingen roll. Det behöver nämligen inte vara en tävling, många golfar trots allt för sin egen skull. Det är dock väl värt att öva upp sina färdigheter genom att gå på golfresor. Dessa typer av resor ger dig inte bara möjlighet att spela golf, du får även ta del av andra länders mat, kultur och sevärdheter.

Golfresor inom EU – en weekend du kommer att minnas

Om du vill komma bort en helg, eller om du kanske till och med har tur med några röda dagar, kan en golfweekend passa perfekt. Det bästa är att flyga inom Europa eftersom flyget oftast är billigt och flygtiden är betydligt kortare jämfört med att flyga till andra kontinenter. Golf i Italien är ett utmärkt alternativ till dig som vill ha både toppklassiga golfbanor och fantastiska matmöjligheter. Italien har även ett kulturellt utbud som få andra länder kan mäta sig med. Det finns flera fantastiska golfbanor runt om i Italien. Du kan till exempel resa till huvudstaden, Rom, och ta dig till fyrstjärniga golfbanan Parco de Medici. Vill du hellre besöka en mindre stad eller en mysig by kan du resa till nordöstra Italien och regionen Veneto. På hotellet Ca ’Degli Ulivi hittar du både ett lyxigt boende, en otrolig golfbana och ett landskap som kommer få dig att tappa hakan.

Golfresa 2 veckor i USA

Om du har lite mer tid över kan det vara värt att ta flyget över till andra sidan Atlanten. USA är trots allt möjligheternas land, speciellt när det kommer till just golf. Det finns flera researrangörer som har specialiserat sig på golfresor i USA. Ett tips är att försöka se vilka delstater som har bra golfväder under just din vistelse och planera utefter detta.