Gränslösa möjligheter när du lägger er konferens utomlands.

Gränslösa möjligheter när du lägger er konferens utomlands. | Bizbay

Ibland behöver arbetsgruppen eller kollegorna i den nya organisationen lyfta ordentligt från vardagen. Det finns stora fördelar med att lämna landet och bege sig ut i världen. Ingen kan smita hem efter middagen. Alla får se samma saker och känna samma dofter. I bästa fall hinner ni med ett studiebesök eller en gemensam upplevelse av en känd plats. Inför resan behöver du diskutera detaljerna med någon som kan det här. Någon som skräddarsyr utifrån behoven men som också kommer med egna idéer. Boka in ett möte med en erfaren och kreativ partner som har stor erfarenhet. Och som levererar inom deadline och budget!

Dykning, bergsvandring eller forsränning i Kroatien? Om det är vackra landskap och härliga aktiviteter tillsammans du är ute efter är det ett hett alternativ. Det kroatiska köket är nästan värt en omväg det också. Det går att arrangera helt vanliga sittningar i en fin konferensanläggning vid behov naturligtvis, som ett komplement till de fysiska aktiviteterna.

Det ljuva livet med stänk av tradition och glamour får du på köpet om ni håller mötet på den franska Rivieran. Det är lätt att ta sig till Nice, som naturligtvis är mer än kändismingel och bubbel. Staden är modern och lätt att orientera sig i, när ni tar paus och får tid för shopping. Den extra kryddan med konferens utomlands kan inte överskattas. Alla får samma intryck med vardagen på behörigt tillstånd. Det betyder mycket för sammanhållning och gruppdynamik. Att göra en kick-off tillsammans i ny miljö har många poänger. Glöm inte våra grannländer och deras huvudstäder. Bara en kort flight eller tågresa bort finns det intressanta platser och resmål, som bryter vardagen men där du har nära hem.

Det är klart att resan och samlingarna står fria från vardagskneget. På sätt och vis. Å andra sidan är det viktigt att inte glömma målen vi strävar mot dagligen. Om det är första gången du är med att arrangera konferens utomlands är det extra viktigt med den röda tråden. Även om utformningen varierar brukar man ha ett återkommande syfte genom veckomöten, personalträffar och glesare arrangemang. Packa ner det och ta med i bagaget också.

Även om ni är utomlands denna gång finns en lista med fakta som du inte ska glömma. De är bland annat storleken på lokalerna, särskilda hänsyn till tillgänglighet, allergier eller annat kopplat till individerna i gruppen. Du känner organisationen och medarbetarna och vet vad som behövs för att allt ska klaffa. Om inte – fråga tydligt efter besked, och gör det i god tid. Det är bra om du har koll på de andras arbetsbelastning eftersom det alltid kostar extra timmar vid en längre resa. Innan du sitter där på takterrassen i Barcelona och läppjar på en cava, så behöver du tröska dig igenom lite kameralt arbete, med detaljer, data och planering för uppföljningen. Men också ett mer fritt tänk runt själva upplevelsen, inramningen och umgänget.