Här äter du gott på restaurang på Södermalm

Bästa restaurang på Södermalm | Söderhallarna

Befinner du dig i huvudstaden på jobbresa och vill äta gott på restaurang? Södermalm har många välsmakande alternativ. Den populära stadsdelen lockar många restaurangbesökare varje dag, både lokalbor och genomresande. Oavsett vad du är sugen på för typ av mat kan du hitta något som faller dig i smaken i det breda utbudet. Om du behöver hjälp med hitta restauranger på Södermalm behöver du inte leta länge för att upptäcka guldkornen.

Något för alla smaker

Vilken som blir din bästa restaurang på Södermalm beror förmodligen på vilken typ av mat du föredrar. Det är svårt att övertyga en äkta frankofil med en förkärlek för gräddsås om att det bästa stället är det veganska hålet i väggen runt hörnet. Då spelar inte kvaliteten någon större roll. Samtidigt är restaurangutbudet så varierat och stort att det är spännande att upptäcka nya smaker. Restauranger på Södermalm huserar alltifrån mexikansk till koreansk mat.

Asiatiskt

Restauranger med asiatiskt tema finns det gott om på Södermalm. Testa att avnjuta något gott ur det japanska köket. En riktigt god sushi passar för den som jäktar hem från jobbet och vill ha något snabbt, lätt och gott att peta i sig. Ett land som ofta glöms bort när man diskuterar det asiatiska köket är Vietnam. Detta fantastiska, smakberikade land har levererat godsaker som vårrullar, fräscha sallader, smårätter och rejäla smörgåsar till Södermalms asiatiska standardmenyer. Missa heller inte att mysa till det ordentligt med en skål rykande het nudelsoppa och blicka ut över folklivet på gatan en regnig dag.

Snabbmat

När man hörde ordet ”snabbmat” förr i tiden var det många som reagerade negativt. Ordet förknippades inte alltför sällan med onyttig, flottig mat som inte mättade längre än någon timme innan hungern pockade på igen. Idag ser restaurangbranschen lite annorlunda ut. I takt med att vi blir mer och mer upptagna med våra jobb behöver vi kunna fylla på med energi. Tidsbristen har satt press på restaurangerna, som idag serverar rejäl och välsmakande snabbmat av hög kvalitet. Pulvermos och korv är inte längre det enda snabba alternativet. Idag kan du hitta alltifrån riktigt bra högrevsburgare och nyfriterade pommes till fräsch kebab i hembakt pitabröd på Södermalm. Det mexikanska köket har också gjort ett starkt intåg, vilket har resulterat i att du kan smaska i dig burritos, guacamole och fajitas på löpande band när du besöker stadsdelen.

Italienskt

Besök Södermalm och upptäck det rejäla utbudet av genuin, italiensk husmanskost. Färsk pasta, antipasto, skaldjur, korvar, tomatsås, goda hårdostar och grillade mackor – den här delen av huvudstaden skulle inte vara vad den är idag utan det välkomnande utbudet av italienska pärlor.

Grön mat

Södermalm är minst sagt en trendkänslig plats. Att det finns mängder av vegetariska, veganska och hälsosammare alternativ för restaurangbesökare är därför inte förvånande. Lär dig uppskatta närheten till hälsan i denna vackra stadsdel.