Hitta din bästa restaurang på Södermalm

bästa restaurang på Södermalm

Södermalm, eller Söder som det kallas av lokalborna, är en stadsdel söder om Stockholm som är full av mysiga platser, caféer och restauranger. Söder har helt klart fått ett lyft de senaste åren och har gått från att vara ett typiskt arbetarklassområde till att bli en självklar plats för både lokalbor och turister som vill uppleva spännande kultur och god mat från världens alla hörn. Mitt på Medborgareplatsen hittar du köpcentrumet Söderhallarna som kommit att bli något av ett restaurangmecka på Södermalm. Här ryms nämligen inte bara kontor, butiker och en biograf, utan också en mängd olika matställen med något för alla smaklökar. Här har du alltså stor chans att hitta just din bästa restaurang på Södermalm, nedan presenteras några av dem.

Melanders Fiskrestaurang

Som en av de många restaurangerna i Söderhallarna hittar du Melanders Fisk. Detta är en klar favorit bland besökarna och gillar du fisk och skaldjur är det verkligen väl värt ett besök. Med plats för 200 gäster kan du ta med dig vänner och familj och beställa in några smaskiga rätter från den inbjudande menyn och njuta av något gott att dricka till. Deras vinbar erbjuder ett stort urval av vita och röda viner, men också bubblande champagne och god öl. Under årets varma månader kan du även slå dig ner på den mysiga uteserveringen. Håll även utkik efter deras lyxiga räkfrossa, den får du absolut inte missa! Skulle du hellre vilja handla med dig något att laga till hemma i ditt eget kök går det också bra. I deras delikatessbutik kan du köpa med dig läckerheter och briljera med din alldeles egna fiskrätt.

Bun Meat Bun

Är du en riktig hamburgerälskare måste du besöka detta burgarhak. Bun Meat Bun har tillagat hamburgare till hungriga magar sedan år 2014 och finns på ett flertal ställen runtom i Stockholm. I deras restaurang på Södermalm tillagas burgarna på beställning och finns i en mängd olika fantastiska smakkombinationer. De består av färsk, grovmalt högrev och brödet bakas i det lokala bageriet. Som tillbehör serveras krispiga fries och goda dippsåser och efteråt kan du avsluta på topp med en milkshake som blandas på plats. Är du ute efter en riktig pangmåltid måste du besöka Bun Meat Bun i Söderhallarna.

Rotisserie

Detta är ännu en av Melanders restauranger, men istället för fisk och skaldjur kan du njuta av lammstekar, nygrillade kycklingar och karréer med fräscha och goda tillbehör. Den grillade maten tillagas i deras två genomgående rotisseris-ugnar vilket är en tillagningsmetod vars rötter når ända tillbaka till medeltiden. På detta sätt blir köttet maximalt saftigt eftersom det ”steks i sin egen sky”.

Nästa gång du försöker hitta en restaurang på Södermalm vet du alltså var du ska leta – i Söders egna restaurangmecka Söderhallarna.