Hitta rätt sorts skyltar – olika alternativ för olika ändamål

Olika alternativ skyltar för olika ändamål| Bizbay

Något som alla storstäder har gemensamt är reklam och skyltar. Om du någonsin besökt Göteborg eller Stockholm har du kanske själv lagt märke till skyltarna.

Skyltar må vara ett gammalt marknadsföringssätt men än idag är det lika effektivt och populärt. Det fungerar helt enkelt som det ska. När människor passerar en skylt tillräckligt många gånger kommer loggan eller företagets namn tillslut att fastna på minnet. Så när personen i fråga sedan ser skylten igen, kanske på teve eller i tidningen, kommer hen känna igen varumärket. Populära skylttyper som ofta används är bland annat ljuslåda, neonskylt, fasadskylt och stolpskylt. Det finns även mindre skyltar som hänvisnings- eller namnskyltar. Dessa är väldigt praktiska i större matbutiker eller byggvaruhus för att kunderna ska hitta lättare.

Om du vill fronta ditt företag på ett effektivt sätt kan det vara smart med en skylt. Frågan är vilken sort som passar bäst. Ljuslådor är exempelvis väldigt populära inom flera områden. De används ofta inuti köpcentrum men är även populära utomhus. Fördelen med den här sortens skylt är att den syns. Den har integrerad LED-belysning och kan formges i stort sett hur som helst. Genom att kontakta ett skyltföretag kan du berätta om dina önskemål samt bolla idéer om just er skylt skulle kunna se ut. Kanske vill du ha en skyltbox med företagsnamnet skrivet utanpå? Eller en skylt som är formad som er logotyp? Idag är skyltföretagens maskinparker ofta tillräckligt avancerade för att producera i stort sett vilken skylt som helst.

För dig som behöver synas rejält är stolpskyltar perfekta. Dessa finns i många storlekar och används flitigt vid exempelvis McDonald’s, vid bensinmackar och även vid köpcentrum. De är väldigt effektiva när din verksamhet finns bland många andra, som vid just köpcentrum. Då ser kunderna direkt vart ni finns utan att behöva leta. Stolpskyltar kan se ut på många sätt, bland annat finns de med integrerad belysning men de är även möjliga att belysas utifrån eller lämnas helt obelysta.

Kanske är du på jakt efter en helt annan typ av skylt, kanske hiss- eller namnskyltar? Mindre skyltar är också viktiga och används ofta på hotell eller restauranger för att underlätta för gästerna. Med skylten sätter du stilprägeln på verksamheten. Ett äldre och finare hus passar till exempel bra med vackra mässingsplåtar med graverad information. Detta är vanligt i storstäder med gammal bebyggelse, till exempel vid portar. Om du redan har en befintligt skylt som du egentligen är nöjd med kan det räcka med skyltservice för att skylten ska bli ren och fräsch. Det kan även vara bra att byta ut gamla neonlampor mot LED-belysning av ekonomiska och miljömässiga skäl. Detta kan ofta skyltfirmor hjälpa till med.