Investera i tillbehör som sadelstol, höj- och sänkbart skrivbord och bra belysning för att skapa en ergonomisk arbetsplats

Investera i tillbehör som sadelstol, höj- och sänkbart skrivbord och bra belysning för att skapa en ergonomisk arbetsplats | Bizbay

Ergonomi handlar om att hitta sätt att förbättra arbetsplatsen så att den är fysiskt optimerad för de personer som arbetar där dagligen. Ju mer vi anpassar våra arbetsplatser på ett ergonomiskt sätt desto större chans får vi att minimera risker för arbetsskador och stress vilket kan påverka produktiviteten och arbetsglädjen, men också hälsan.

Dålig ergonomi innebär en hälsorisk

Dålig ergonomi kan ha stor påverkan på din livsstil och välbefinnande. Några av de vanligaste skadorna du kan råka ut för på grund av en dålig arbetsposition är smärta i händer, vrister, axlar, nacke, rygg, huvud och ögon. Detta orsakas ofta av statiska rörelser och för mycket stillasittande. Arbeta vid ett skrivbord inkluderar vanligtvis rörelser mellan mus och tangentbord, rörelser som inte är naturliga för kroppen. Det kan ge upphov till så kallad musarm – ett tillstånd som beror på att muskler, senor, ledband eller nerver blivit överbelastade.

Som tur är, är det enkelt att skapa en ergonomisk arbetsplats. Det involverar faktorer så som design och funktion på de redskap man använder sig av, belysning, displayer och att kontorsstol och skrivbord är anpassade efter varje enskild individ. De ska kunna justeras efter kroppen och ställas in för att erbjuda en bekväm och säker kroppshållning. Genom att använda sig av ett höj- och sänkbart skrivbord kommer du dessutom kunna variera din ställning och minska de risker som stillasittande arbete innebär. En förstoringslampa kan hjälpa till vid arbeten som innebär hantering av små föremål där det krävs hög koncentration.

Rusta upp med rätt möbler och tillbehör

En säker och hälsosam arbetsmiljö blir en produktiv arbetsmiljö. Alla företag, oavsett storlek eller hur verksamheten är uppbyggd, bör sträva efter att skapa en ergonomisk arbetsplats för alla anställda. Ergonomiprodukter.se är en leverantör av ergonomiska kontorsmöbler och -tillbehör som har arbetat med arbetsmiljö och ergonomi i över 20 år. De har stor kunskap inom området och kan hjälpa dig att hitta rätt i deras breda sortiment. Välj bland smarta hjälpmedel så som balansbräda, fotstöd, sadelstol, headset och olika typer av handledsstöd. Räkna med god service, snabba leveranser och mycket för pengarna.

Om du inte redan har en ergonomisk arbetsplats kommer detta förhoppningsvis ha bidragit till en större insikt om vikten av god ergonomi. Är du anställd? Prata med din chef och kontrollera hur möjligheterna ser ut att investera i bättre möbler och tillbehör. Båda två kommer få ta del av fördelarna av en mer produktiv och säker arbetsplats.