Konferens Island – i sagolikt vacker miljö

Konferens Island – i sagolikt vacker miljö | Bizbay

BOKA KONFERENSRESA ISLAND och upplev landskapet där filmatiseringen av Astrid Lindgrens ”Bröderna Lejonhjärta” ägde rum. Tingvalla (på isländska Þingvellir) nationalpark blev år 2004 upptagen på Unescos världsarvslista. Här, cirka fyra mil utanför Islands huvudstad Reykjavik, höll islänningarna sitt första riksmöte, Alltinget, år 930. Riksmötet hölls utomhus. Under två veckors tid varje år ända fram till år 1798 samlades församlingen i Þingvellir och fastställde Islands nya lagar. Alltinget är det äldsta existerande parlamentet i världen. Naturen i Tingvalla nationalpark är sagolikt vacker. Passa på att ordna ett konferenspass i denna miljö och fastställ tillsammans företagets uppförandekod och förhållningsregler. En vackrare konferenslokal än Þingvellir nationalpark är svår att finna. Att bedriva en verksamhet på ett etiskt, socialt och miljömässigt bra sätt blir av allt större vikt för både medarbetare och kunder och det är viktigt att alla är medvetna om vad det är som gäller i praktiken. Och för att företaget ska verka i verkligt demokratisk anda är det naturligtvis också viktigt att alla får vara med och föra fram sina synpunkter. Ett starkt varumärke bygger alla medarbetare bäst tillsammans. 

Landskapet på Island är präglat av glaciärer, vulkaner, gejsrar, varma källor och vattenfall. Islands största glaciär, som också är Europas största, heter Vatnajökull och ligger i Vatnajökulls nationalpark. Katla är namnet på en av Islands vulkaner. Drakhonan Katla i Astrid Lindgrens ”Bröderna Lejonhjärta” heter också Katla. Hekla är Islands största vulkan. Att vara nära en aktiv gejser på Island är en speciell upplevelse. En gejser är en het källa som kastar upp kokande vatten och vattenånga. Ljudet av fräsande vatten kan kanske associeras med en fräsande drake. Att vara nära Islands vattenfall är en fantastisk och svårslagen naturupplevelse. Doften, ljudet och känslan av vattendropparna som faller mot huden förstärker känslan av att vara ett med naturen. Skogafoss, ett av Islands största vattenfall, är 25 meter brett och har en fallhöjd på 60 meter. Skogafoss ligger lättillgängligt på Islands sydkust. KONFERENSRESA ISLAND blir garanterat en oförglömlig upplevelse för alla medarbetare. Härliga naturupplevelser ger ny energi och kraft åt hela teamet. Island lämpar sig mycket väl för konferenspass utomhus. KONFERENS ISLAND – bland glaciärer, vulkaner, gejsrar och vattenfall.

BOKA KONFERENSRESA ISLAND – upptäck storslagen natur och huvudstaden Reykjavik

Bland aktiviteterna som Island erbjuder finns bland annat vandring, ridning på Islandshäst och snöskoterkörning på glaciärerna. Att vara mitt ute i den isländska naturen ger en känsla av frihet. Definitivt upplevelser utöver det vanliga. Att det dessutom går att kombinera dessa fantastiska naturupplevelser med nattliv i den isländska huvudstaden Reykjavik gör att Island är en mycket attraktiv konferensdestination. Reykjavik är världens nordligaste huvudstad. Island har många gånger rankats som världens mest jämställda land. Katrín Jakobsdóttir, född i Reykjavik den 1 februari 1976, är sedan år 2017 Islands statsminister. KONFERENSRESA ISLAND är en resa till sagornas land. Högläsning ur de isländska sagorna kan vara ett intressant inslag på konferensen och isländsk litteratur kan vara ett roligt och lärorikt konferenstema. Att lyssna på högläsning ute i den isländska naturen blir lätt en speciell upplevelse som konferensdeltagarna aldrig glömmer. Att analysera litteraturen i grupp är en bra övning som gör att gruppmedlemmarna kommer närmare varandra och lär sig att bättre förstå varandras tankesätt. BOKA KONFERENSRESA ISLAND för en annorlunda konferens som ger mervärde för företaget. Att bjuda personalen på det där lilla extra i form av en konferensresa till Island är garanterat något som lönar sig i längden. Nöjda medarbetare är grunden till ett lyckat företag och vägen till nöjda kunder går genom nöjda medarbetare. Island är en fantastisk plats att utforska på vägen mot den perfekta sammanhållningen i gruppen. KONFERENS ISLAND – upplev Islands magiska natur.