Konferens Oslo – natur och arkitektur i harmoni

Konferens Oslo | Hummingbird Grupp & Konferens

Konferens Oslo – naturnära upplevelser mitt i huvudstaden

I Oslo är naturen alltid nära. Konferens Oslo ger en god inblick i innovativa projekt som återspeglar naturens krafter. Konferens Oslo blir lätt en studie i hållbarhet.

Operahuset mitt i Oslo är väl värt ett besök och här uppmanas besökarna att bokstavligen ”gå på operan”, alltså promenera uppe på operans tak. Från taket har du som besökare utsikt över både skogen och bergen som omger staden och över Oslofjorden. Ett besök på operan i Oslo är en skönhetsupplevelse utöver det vanliga. De norska konstnärerna Kristian Blystad, Kalle Grude och Jorunn Sannes står bakom det marmortäckta taket och byggnaden är designad av den norske arkitekten Tarald Lundevall.

Konferens Oslo finns goda möjligheter att lära mer om trä och hållbarhet. Konferens Oslo med besök i kontorshuset Valle Wood visar ett bra exempel på en miljöcertifierad byggnad med låg energiförbrukning. Konferens Oslo – en studie i hållbarhet.

Arkitektur i Oslo – i samklang med naturen

Att studera arkitektur i Oslo innebär bland annat att studera byggnader som är uppförda i samklang med naturen.

Arkitektur i Oslo har till stor del påverkats av den norske arkitekten Sverre Fehn (1924–2009). Han vistades bland annat i Marocko på 1950-talet, då han även studerade arkitektur i Paris för den franske arkitekten Jean Prouvé. Sverre Fehn bildade, tillsammans med andra unga arkitekter, arkitektgruppen PAGON (Progressive Architects Group of Oslo, Norway).

Arkitektur i Oslo – naturlig arkitektur.

Oslo arkitektur – med miljö i fokus

En av de grundläggande principerna i norsk arkitektur anses vara att arkitektur bör vara i konstant dialog med sina omgivningar, det vill säga med den storslagna naturen. Utforska Oslos arkitektur och lär er mer om innovativa tillvägagångssätt när det gäller att sätta miljön i fokus vid nybyggnationer. Oslo arkitektur – modernistisk arkitektur för en hållbar framtid.

Studieresa Oslo med tåg eller buss tar er med på en resa till den norska huvudstaden som år 2019 utsågs till Europas miljöhuvudstad. Oslo har ett starkt fokus på klimat- och miljömål som genomsyrar allt, inklusive folkhälsan. Oslo är en stad som är till för alla och inkludering är ett viktigt ledord.

För den som vill studera fredens byggstenar är ett besök på Nobels Fredscenter i Oslo det ultimata. Aktuella utställningar betonar vad som är viktigt för att bevara friheten, freden och demokratin. Nobels Fredscenter rymmer mycket intressant information om Nobels fredspris som delas ut varje år av den norska Nobelkommittén i Oslo. Nobels Fredscenter finns i den tidigare stationsbyggnaden Oslo Vestbanestasjon, som ritades av den norske arkitekten Georg Andreas Bull. Järnvägsstationen färdigställdes år 1872 och användes som just järnvägsstation fram till år 1989. Oslo arkitektur – studera fredens byggstenar.

I närheten ligger även Oslos rådhus där Nobels fredspris delas ut årligen den 10 december. Rådhuset ritades av de norska arkitekterna Arnstein Arneberg och Magnus Poulsson. De båda vann en arkitekttävling och sägs ha inspirerats av det svenska projektet Stockholms stadshus.

Studieresor arkitektur fastighetsutveckling utvalda resmål Oslo – varmt välkomna till Norges vackra huvudstad!