Konferens Prag– Kulinariska upplevelser, Kultur och Trendiga stadsdelar

Prag-Wenceslas Square | Bizbay

Vandra runt i den vackra tjeckiska huvudstaden Prag och upplev Tjeckiens charm. Ett konferenspass i form av Walk & Talk kan bara bli lyckat och framgångsrikt i denna vackra miljö. Konferensens tema väljer ni såklart själva. Ni kan känna er trygga med att Hummingbird Grupp & Konferens ger allt för att ni ska känna er nöjda med varje minut av Konferensresa Prag. Tillsammans lägger vi upp ett schema som passar er.

Hummingbird Grupp & Konferens har många års erfarenhet av att utveckla konferensresekoncept, alltid med kundens önskemål i centrum. Att lustfyllda gemensamma upplevelser är ett bra och starkt verktyg för att skapa en känsla av trivsel på jobbet och samhörighet i gruppen är något som flera av Hummingbird Grupp & Konferens tidigare kunder har vittnat om.

Prag är en skönhet med många gamla byggnader, intressant arkitektur och härlig atmosfär. Det tjeckiska köket och de tjeckiska mattraditionerna bjuder på många överraskningar. Tjeckiens nationalrätt är ”vepřo knedlo zelo”, som är en typ av bakat fläsk med potatis- eller brödknödel, ofta serverad tillsammans med surkål. Prova gärna denna delikatess för att få en äkta tjeckisk matupplevelse! Konferensresa Prag – en kulinarisk resa i Centraleuropa.

Ugnsbakad anka – pečená kachna – är ytterligare en delikatess som står på menyn för den som vill provsmaka det lokala köket i Prag. Pečená kachna brukar vara populärt bland både lokalbor och turister. Liksom i så många andra länder i Centraleuropa är schnitzel en vanligt förekommande maträtt i Tjeckien. Řízek är namnet på den tjeckiska versionen av schnitzel. Önskar ni en fin avslutning på måltiden med en efterrätt är jahodové knedlíky att rekommendera, en knödel som är fylld med jordgubbar. Mätta och belåtna efter måltiden kan ni med fördel ge er ut på en stärkande kvällspromenad. Upplev Prag by Night!

Konferensresa Prag – med besök i intressanta stadsområden

Kulturellt har Prag också mycket att erbjuda, för alla smaker. Besök gärna stadsdelen Letná med sina trendiga barer och små restauranger. På Nationella Tekniska Museet finns intressanta utställningar inom områdena akustik, astronomi, tidsmätning och transportmedel såsom vintagefordon. Vinohrady är ett trendigt och lummigt bostadsområde med många pastellfärgade art déco-byggnader. I området finns Náměstí Míru, Fredstorget, en fin plats att besöka. Konferens Prag – trendiga stadsdelar, arkitektur, astronomi och akustik.

”Vinohrady” betyder i direkt översättning till svenska ”vingård”. Området har fått sitt namn efter de många vingårdar som fanns på platsen på 1300-talet. Vinohrady har många vackra parker som kan fungera bra som konferenslokaler. Ett konferenspass i en park erbjuder goda möjligheter till gruppövningar som kan förbättra samspelet i gruppen. Konferens Prag – med roliga konferenspass i ett lummigt parkområde.

Stadsdelen Karlín är också ett intressant besöksmål. Karlín, som tidigare var ett industriområde, har omvandlats till ett trendigt område. I det som tidigare var fabriker finns i dag trendiga matställen och vinbarer. Den vackra och utsmyckade Karlínteatern erbjuder musikaler för dem som vill förgylla kvällen med vacker musik. Längs floden Vltava – som även kallas för Moldau – finns fina sträckor som lämpar sig väl för promenader, löpning eller cykling.

Nové Město – på svenska ”Nya staden” – är ytterligare en besöksvärd stadsdel i den tjeckiska huvudstaden, inte minst på grund av Václavplatsen, platsen där hundratusentals människor demonstrerade under Sammetsrevolutionen år 1989.

Boka Konferensresa Prag och upptäck den tjeckiska huvudstaden tillsammans. Staré Město – Gamla staden – är en livfull del av Prag med rik historia och många sevärdheter. Rudolfinum är en långlivad kulturinstitution från 1800-talet där ni bland annat kan lyssna på klassiska musikuppträdanden.

Konferens Prag. Mycket att upptäcka – för alla!