Konferensresa till Toscana – en ljuvlig mix av italienskt storstadsliv och lantlig vingårdscharm

Konferensresa till Toscana – en ljuvlig mix av italienskt storstadsliv och lantlig vingårdscharm

Toscana anses av många vara en av Italiens bästa regioner för högklassiga mat- och vinupplevelser. Boka Konferensresa Toscana och upplev Toscana i verkligheten. Ge er ut tillsammans på kulinariska utflykter och vandringar bland vingårdar och vinodlingar. Med boende på en vingård har ni goda möjligheter att få pröva era egna färdigheter i köket tillsammans med vingårdens professionella kock. Garanterat något att minnas resten av livet och dessutom en bra övning i lagarbete som kan komma väl till pass väl tillbaka på arbetsplatsen i Sverige. Konferensresa Toscana – mat, vin och vandring i kombination med konferens i vacker miljö.

Landskapet omkring staden Lucca är fantastiskt vackert. Att vandra omkring i Luccas gamla stadskärna är en intressant upplevelse. Gränder och vackra byggnader. Slå er gärna ner på ett kafé vid något litet torg och bara njut av folklivet och atmosfären. Staden Lucca har omkring 40 kyrkor byggda i olika stilar. Bysantinska, italienska och gotiska former. Flera av kyrkorna är från 600- och 700-talen. Ta er tid att känna den fridfulla stämning som råder här. Efter en stunds promenad i staden kan det passa bra med pasta och ett glas vin på någon av stadens alla mysiga restauranger. Resa till Toscana – upptäck det genuina Italien.

Från Lucca är det inte så långt till Pisa, universitetsstaden som är mest känd för sitt lutande torn. Om ni lämnar Lucca på morgonen är ni framme i Pisa efter endast cirka 30 minuter och ni har hela dagen till ert förfogande för att upptäcka staden Pisa. Genom Pisa rinner floden Arno, som har sin källa i bergskedjan Apenninerna. I Pisa finns en stor domkyrka och det lutande tornet i Pisa är domkyrkans klocktorn. I Pisa föddes Galileo Galilei den 15 februari 1564. Kanske väljer ni att på kvällen åka vidare till en vingård där ni stannar över natten. Över en ljuvlig middag och ett glas vin kan ni nöjda diskutera dagens upplevelser. Resa till Toscana – en ljuvlig mix av pulserande storstadsliv och lantlig charm.

Konferensresa Toscana – matlagning tillsammans ger goda förutsättningar för väl utvecklat samarbete

Toscana resor ger er goda möjligheter att få tid tillsammans. Kanske är ni ett gäng som länge har arbetat tillsammans, eller så har ni fått nya medarbetare som ni vill välkomna in i teamet. Matlagning är en rolig aktivitet för både nya och gamla medarbetare, och alltid en bra övning i att arbeta effektivt tillsammans. På en vingård i Toscana har ni tillgång till bra råvaror. Ekologiskt odlat från intilliggande gårdar. Att få vakna upp på en vingård och äta frukost med utsikt över vinrankorna är både rogivande och inspirerande. Med er utgångspunkt på vingården kan ni ge ut på några timmars vandring för att senare på eftermiddagen vara tillbaka på gården för några timmars konferens. Effektivt och vackert på en och samma gång.

När ni ändå är i Toscana vill ni säkert inte missa ett besök i staden Florens, huvudstad i regionen och en stad full av vacker arkitektur, konst och historia. Även genom Florens, liksom genom Pisa, rinner floden Arno. Ponte Vecchio, på italienska ”Gamla bron”, sträcker sig över floden Arno. Saluhallen Mercato Centrale har ett stort utbud av fina råvaror som ni kan köpa med er för er gemensamma matlagning. Konferensresa Toscana – med en genuin smak av Italien.