Konkreta tips för att lyckad hotellinredning

hotellinredning | panea

Det finns en hel del att tänka på när du ska driva ett hotell. Allt från service till geografiskt läge och hotellinredning är viktiga faktorer när du ska starta och driva hotell. I slutändan kan det vara få saker som går att styra och påverka, vilket gör hotellinredning till en av de viktigaste sätten att locka kunder och konkurrera på. Så vad behöver du tänka på för att lyckas med din hotellinredning design? 

Tema på hotellet: När du har beslutat dig för att driva ett hotell behöver du fundera på vad för tema som ska genomsyra din hotellinredning. Är det ett strandhotell med blåa och sandfärgade toner eller ett naturtema med mycket sten- och trämaterial? Oavsett vad du bestämmer dig för så är det viktigt att vara konsekvent, detta gäller både lobby och hotellrum. 

Stil: När du har ett tema som du tycker passar ditt hotell behöver du fundera på stil. Stil är snarlikt tema, men skiljer sig på det vis att det ger ditt tema en känsla och laddning. Vill du ge dina gäster känslan av “classy” eller “cosy”? Det finns givetvis fler stilar att välja bland när du ska tonsätta ditt tema, det viktigaste här är att matcha din stil med din hotellinredning design och med din kundgrupp. 

Sticka ut med USP: Har ditt hotell något som andra hotell i närheten inte har? Detta kan vara allt från en spaavdelning till en bra utsikt som andra inte kan mäta sig med. Här gäller det att hitta din “USP” (Unique Selling Point). För att hitta den USP som är passande för just ditt hotell behöver du än en gång utgå från din kundgrupp, vad vill de uppleva när de checkar in på ett hotell?

Övrigt utbud: När du ska utforma ett koncept för din restaurang behöver du fundera på vad som ingår i din hotellupplevelse. Finns det restaurang, bar eller nattklubb i hotellet? Oavsett vad du väljer som ska ingå  ditt utbud är det viktigt att även dessa går i samma tema och stil som resterande delar av hotellet för att ge en känsla av enhetlighet. 

För att få hjälp att hitta hotellinredning som säljes i rätt stil och för att få hjälp att analysera din kundgrupp kan du kontakta externa aktörer inom branschen. På så vis får du ett säkrare utgångsläge och en större chans att lyckas med din hotell satsning.

Hotellinredning och kundgrupp

För att lyckas med tema, stil, USP och övriga utbud behöver du analysera vilka som ingår i din kundgrupp och vad för preferenser de kan tänkas ha. Detta kommer bli avgörande i vad för hotellinredning som köps in. Hotellinredning säljes och skapas av ett flertal olika företag, så det gäller att veta vad som passar just ditt hotell.

Det finns alltså en hel del att tänka på och ha kunskap inom för att kunna öppna och driva ett framgångsrikt hotell. För att skapa de bästa förutsättningarna kan du alltid kontakta aktörer inom branschen som erbjuder projektering och planering. På så vis får du hjälp att hitta ett koncept som passar ditt hotell och bästa möjliga utgångsläge att förverkliga det.