Köpa fläkt – en svalkande guide

Köpa fläkt | Elonaligsas

Snart är sommaren här och då kan det vara uppfriskande med en fläkt hemma. I Elons sortiment hittar du golvfläktar, bordsfläktar och pelarfläktar från varumärken som Canvac, Princess, Stadler, Nedis och Tristar. Läs vår köpguide där vi går igenom allt som kan vara bra att tänka på innan du ska köpa fläkt till ditt hem.

Tips när du ska köpa fläkt

Höga temperaturer inomhus kan vara väldigt störande och jobbigt under sommaren. Olika typer av fläktar kan därför passa bra både på din arbetsplats eller i hemmet. Placera fläkten nära din arbetsstation för att få ett behagligare klimat under varma sommardagar.

Vilken fläkt som passar dig bäst beror på vilka behov du har. Om du bor stort kan du behöva en större modell. Har du flera mindre rum kan det vara praktiskt med bordsfläktar i de rum som du ofta vistas i, och samma sak om du bor mindre. Andra saker att ha i åtanke är vilka funktioner som är viktiga för dig, vill du köpa fläkt med fjärrkontroll, fläkt med luftkylning, fläkt med klämma eller USB-fläkt?

Titta på följande egenskaper när du ska köpa fläkt:

  • Ljudnivån – vill du ha en tyst fläkt?
  • Antal hastighetslägen
  • Effekt

VANLIGA FRÅGOR OM FLÄKTAR

Var kan man köpa en fläkt och vad är egentligen bäst, en pelar- eller golvfläkt? I den här guiden går vi igenom de här frågorna och många fler för att hjälpa dig inför ditt köp.

VAR KAN MAN KÖPA FLÄKT?

På Elon.se finns ett brett utbud av fläktar i olika prisklasser. Du kan välja mellan golvfläkt, bordsfläkt, pelarfläkt och tornfläkt från olika varumärken.

VAD ÄR EN TORNFLÄKT?

Tornfläkt är en diskret fläkt som tack vare sin form, storlek och design smälter in i hemmets inredning. Den har fått sitt namn från sin form som kan liknas vid ett torn. Tornfläktar passar i mindre hem/rum eftersom att de inte tar så stor plats. Ett annat namn för tornfläkt är pelarfläkt.

VARFÖR PELARFLÄKT?

Pelarfläkt, även kallat tornfläkt, passar dig som inte har mycket plats och/eller vill ha en snygg fläkt som inte stör den övriga heminredningen allt för mycket. En pelarfläkt fungerar mer eller mindre likadant som en golvfläkt. Skillnaden är att den bladen inte är synliga vilket ger ett snyggare intryck.

VAD ÄR BÄST PELARFLÄKT ELLER GOLVFLÄKT?

Golvfläkt är en större modell av fläkt som passar bra när du har ett större område som behöver frisk luft. Ibland kommer golvfläkt med fjärrkontroll. En pelarfläkt liknar golvfläkt ganska mycket, skillnaden är att pelarmodellerna oftast är mer tystgående och även har lite mer diskret utseende.

FINNS DET TYSTA FLÄKTAR?

Canvac CPF4360S är en tystgående pelarfläkt. Tack vare sina tre olika hastigheter (normal, naturlig och sömn) fungerar den perfekt i alla rum, till och med sovrummet. Den har en ljudnivå (min-max) på 54-62.

HUR MYCKET KOSTAR EN FLÄKT?

I Elons sortiment finns det fläktar för alla plånböcker. De billigaste modellerna kostar under 300 kronor och den lyxiga modellen som är app-styrd kostar 2486 kronor.