Låt en RollerMouse Pro med handledsstöd bli en del av din arbetsplats

Roller mouse pro | bizbay

De flesta vet hur viktigt det är med rätt kontorsmöbler för att skapa en ergonomisk och hälsosam miljö, men lika viktigt är det med de små detaljerna. En RollerMouse Pro ger till exempel både stöd för handleden och ser till att händer och armar hålls i en naturlig position. Något som är av yttersta vikt för att undvika trötthet och spänningar i muskler och leder.

Vad är musarm?

En klassisk datormus som är placerad vid sidan av tangentbordet är inte bra för din kropp. Den gör att du behöver sträcka ut armen i en onaturlig position och arbetar du på ett kontor är det lätt att du rör den så fram och till baka i flera timmar. Denna felaktiga position och dessa monotona rörelser kan i värsta fel leda till överbelastning och skador i arm och handled, något som kallas för musarm. Detta kan vara ett mycket obehagligt tillstånd och något som du måste jobba hårt för att få att försvinna. Det finns vissa handledsstöd som du kan knäppa runt hand och handled för att avbelasta, men allra bäst är så klart att jobba förebyggande. Här har tillverkaren Contour tagit fram en RollerMouse som lösningen på detta.

Hur hjälper en RollerMouse?

En RollerMouse Pro är ett särskilt pekdon som är ergonomiskt utformat för att undvika skador liknande musarm. Enheten har en styrpinne som fungerar som mus, vilken sitter placerad i mitten för att du ska kunna placera armar och händer rakt framför dig. Din kropp kommer då att hållas i en neutral position på ett sätt som gör att lederna i händer och armar inte utsätts för lika stor belastning. Den gör det möjligt arbeta på ett mer avslappnat sätt och är dessutom ofta utformad med stötdämpande kuddar för ytterligare avlastning. På så sätt minskar du risken för arbetsrelaterade skador och kan lägga större fokus på dina arbetsuppgifter.

Vilka funktioner har den?

En Contour RollerMouse är alltså utrustad med en styrpinne som du både använder för att klicka med och för att styra muspekaren. Under denna har enheten olika knappar som du själv kan programmera efter de funktioner du använder mest. Den är som tidigare nämnt också designad med handledsstöd för att göra arbetet ännu bekvämare. En RollerMouse fungerar till de flesta tangentbord och har små stöd som gör att du kan justera både dess höjd och vinkel. På så sätt är det enkelt för alla att använda sig av detta ergonomiska hjälpmedel på sin arbetsplats och därmed göra arbetsmiljön ännu bättre. Det är helt enkelt viktigt att även lägga fokus på de små detaljerna om du ägnar dig åt liknande arbetsuppgifter och positioner varje dag och då är RollerMousen väl värd sin investering.