Neonskyltar 𑁋 en förlegad teknik?

Neonskyltar har anvÀnts i över hundra Är och fÄr företag att sticka ut frÄn deras konkurrenter. Med en kÀnsla av nostalgi och charm Àr det inte konstigt att den populÀra skylten har stannat kvar, men mÄnga vÀljer andra lösningar pÄ grund av den stora miljöpÄverkan. Med nya tekniker kan en neonskylt vara hÄllbar och ha lÄng livslÀngd. 

Risker med traditionella neonskyltar 

Som kÀnt kommer traditionella neonskyltar med hög energiförbrukning, stora underhÄllningsbehov och risken att kvicksilver kommer ut i naturen vid demontering. Det Àr bÄde omiljövÀnligt och dÄligt för plÄnboken med den gamla tekniken, men som tur Àr finns det nya lösningar för att kunna anvÀnda sig av den klassiska neonskylten. 

LED 𑁋 den nya lösningen för retro neonskyltar

Neonskyltar Àr bevisat vara en effektiv skyltlösning pÄ att marknadsföra företag, sÄ det vore synd om det inte var möjligt pÄ grund av de problem den traditionella tekniken medförde. Idag produceras retro neonskyltar med en LED-teknik som kommer med mÄnga fördelar. 

LÄng livslÀngd

Genom att köpa en neonskylt med LED-teknik fÄr du tre gÄnger sÄ lÄng livslÀngd jÀmfört med den traditionella tekniken. Tidigare var planeringen av anvÀndning och byten en omfattande uppgift som idag inte alls Àr lika viktig. Dessutom sparar du pengar nÀr du slipper köpa nya skyltar med tÀta mellanrum.

Kostnadseffektiv

Driftkostnaderna Àr oerhört mycket lÀgre och det krÀvs inte heller lika mycket energi för att skylten ska lysa. Energiförbrukningen Àr nÀmligen upp till 90% mindre Àn nÀr man anvÀnder neonrör!

MiljövÀnlig

Att energiförbrukningen Àr lÀgre Àr givetvis bÀttre för miljön, men det sparar Àven er frÄn risker vid demontering. Kvicksilvret som finns i neonrör behöver hanteras korrekt vid demontering för att det inte ska riskera att komma ut i naturen. Det krÀvs dÀremot inga speciella ÄtgÀrder med LED-rör och processen blir bÄde enklare och sÀkrare. 

Ger dig mer kontroll

Du kan sjÀlv kontrollera ljusstyrkan med LED till skillnad frÄn skyltar med neonrör. Man kan öka ljusstyrkan för att synas tydligare under dagen men ocksÄ sÀnka sÄ att ljuset inte upplevs som starkt och obehagligt för ögat.

Vill du köpa en neonskylt?

Men med den nya LED-tekniken kan neonskyltar anvÀndas med gott samvete och pÄ ett sÀkert sÀtt. Vill du köpa en neonskylt till ditt företag Àr FocusNeo ett alternativ. Med expertis sedan 1965 och som den ledande aktören i Norden Àr företaget ett sÀkert kort för att fÄ en kundanpassad lösning som matchar ert företags varumÀrke. De kan producera retro neonskyltar som upplevs pÄ samma sÀtt som med den gamla tekniken.