På jakt efter vackra vigselringar? Titta hit!

På jakt efter vackra vigselringar? Titta hit! | Bizbay

Ska du och din partner gifta er så är en del av planeringen inför bröllopet att titta ut en passande vigselring. Med det stora utbud av vigselringar som finns tillgängligt på marknaden idag kan det kännas som en djungel att hitta rätt och då kan det vara skönt att först ha gjort lite research. Fortsätt läsa för att lära dig mer om olika metaller, stenar, designer och ringmodeller och skapa dig en egen uppfattning om vilken stil du faller för och vilken typ av ring som kan passa tillsammans med din förlovningsring.

Bestäm material

Vigselringar finns tillgängliga i guld, silver, platina för att nämna några exempel. Fundera över vilken metall du dras till mest när du köper dina andra smycken för att hitta en ring som passar din stil och smak, men som också fungerar bra ihop med dina övriga halsband, armband och ringar. Guld och platina är slitstarka metaller som klarar av daglig användning och slitage på ett bra sätt, medan vigselringar i silver lätt skadas och blir repiga. Ett bra alternativ till vigselringar i silver är att istället satsa på vigselringar i vitguld, då de fortfarande har ett liknande utseende som silver men med de kvalitativa egenskaperna hos guld. Guld finns både som vitt-, rött- och roséfärgat och färgen avgörs av vilka olika metaller som blandats in i smycket. Det är en klassisk och tidlös metall som alltid kommer kännas lika aktuell, vilket gör att du förhoppningsvis kommer älska den lika mycket nu som om 50 år. Vill du satsa på en ring som är snäppet exklusivare än vigselringar i vitguld eller rött guld ska du välja en modell tillverkad i platina. Platina är även det en ljus metall, men kräver mindre underhåll än till exempel vigselringar i guld och är dessutom allergivänligt.

Smycka med stenar

Metallen är inte det enda som påverkar utseendet på vigselringar utan ytterligare något som spelar en stor roll är de eventuella stenarna. Du kan självklart välja en slät ring för en minimalistisk och enkel stil, men många föredrar ändå en ring med en eller flera ädelstenar. Diamanter, safirer, smaragder eller rubiner? Här är det din personliga smak som avgör. En vigselring i vitguld eller platina med diamant i kloinfattning är ett klassiskt alternativ som passar utmärkt med en enklare förlovningsring.

Vilken design väljer du?

Som du säkert förstått vid det här laget går det att välja i princip vilket utseende du vill när det kommer till ringar och hos många juvelerare kan du till och med skapa ditt unika smycke från grunden. För att du lättare ska kunna förklara för denne vilken ringmodell eller design du gillar kommer här namnet på två av de vanligaste:

– Alliansring: Ett band med flera stenar som täcker exempelvis hela, halva eller 1/4 av ringen kallas för alliansring.

– Solitärring: En vigselring i vitguld med en enda diamant är ett otroligt populärt val för både vigsel och förlovning. Denna typ av ring kallas för solitärring och kan förutom vitguld självklart även väljas i rött guld, roséguld eller platina.

Förhoppningsvis har den här informationen gjort att du känner dig lite mer säker på vad du ska välja för förlovningsring och göra valet lättare när det väl är dags att besöka en duktig juvelerare.