Pallyftare – höglyftande – när behöver företaget en & vad kan den användas till förutom pallyftning?

Pallyftare - höglyftande – när behöver företaget en & vad kan den användas till förutom pallyftning | bizbay

Det är inte alla företag som behöver en pallvagn som kan hissas upp till arbetshöjd, men i de fall när man behöver kunna plocka lasten i arbetshöjd kan det ändå vara en god idé. Speciellt företag där man behöver gå från en lagerverksamhet ut till presentation i till exempel en butik eller affär kan en pallvagn som kan transformeras till en arbetsyta i behaglig höjd vara en god idé. 

Pallyftare – höglyftande – vad är fördelarna?

Det finns många tillfällen då det kan vara fördelaktigt att ha en pallyft, och för företag där man behöver kunna flytta en lagerpall och sedan lasta innehållet på pallen för hand kan just en pallyftare med höglyftande funktion vara en bra idé. Denna typer av pallyftare kallas även saxlyftvagnar. När man har anlänt till den plats där pallens innehåll ska plockas av hissar man helt enkelt upp pallen till en bekväm arbetshöjd och plockar de artiklar man behöver plocka. Pallyftare som är höglyftande kommer med stödben och snabblyftsfunktion, vilket gör dem extra smidiga att hantera. På så sätt kan man spara de anställdas ryggar och skapa en bekväm arbetssituation. Det gör att effektiviteten och arbetstempot kan höjas. En pallyftare har dessutom andra fördelar. 

  • Smidig att hantera på små ytor
  • Kräver inget truckkort 
  • Kräver ingen bensin 
  • Du kan flytta både last och arbetsplats utan problem 

Saxlyftvagnarna vinner på ergonomi och låter personalen arbeta i en korrekt arbetsposition. De finns både som manuella och som elektriska. Med manuella vagnar får man själv pumpa upp pallyften till rätt position, och med en elektrisk lyft hissas lasten upp istället. 

Fördelar med en låglyftande pallyftare

En låglyftande pallyftare eller gaffellyftare är istället en bra idé när man har ett mindre lager, eller ett lager där man på vissa områden endast behöver köra mindre sträckor och då behöver en smidig och manuell pallyft som kan transportera lastpallar. Det här är ett klassiskt och beprövat arbetshjälpmedel inom lagerverksamhet, men pallyftaren fungerar även bra i verkstäder hos byggföretag och liknande. Även pallyften har fördelarna

  • Lätt att manövrera på kortare sträckor
  • Kräver ej heller något truckkort
  • Behöver inte köras på bensin 

Var köper man en pallyftare?

Det finns flera företag som säljer pallyftare – höglyftande och låglyftande – i Sverige idag. När det kommer till arbetsredskap som dessa är det dock alltid klokt att vända sig till erfarna handlare som eventuellt även kan reparera lyftaren om något mot förmodan skulle hända. Det är även bra med pålitliga och erfarna handlare när man är osäker på vad som passar bäst för de egna behoven på företaget. Känner man att man litar på handlaren kan man även överväga att köpa en begagnad pallyftare. Erfarna och pålitliga handlare med truckar och lyftare restaurerar ofta upp de begagnade lyftarna och har koll på vilka märken som är kvalitativa.