Patek Philippe klocka – när du vill unna dig något speciellt

Patek Philippe klocka – när du vill unna dig något speciellt | BizBay

Klockan är en av de få accessoarer som majoriteten av män känner sig bekväma med. De fyller även flera funktioner, från att hjälpa dig hålla tiden till att agera som statussymboler och klockrena detaljer till din stil. Detta gäller de flesta lyxklockor men mest av allt klockorna från Patek Philippe. Köp Patek Philippe klocka i Stockholm först efter att du har läst denna artikel.

Ett av världens mest exklusiva varumärken för klockor

När de allra flesta människor hör ordet lyxklocka tänker de allra flesta på Rolex, i vissa fall även Omega. Det är lätt att förstå varför, både Rolex och Omega är extremt starka varumärken och mycket duktiga på att marknadsföra sig. Om det däremot är en klockentusiast som hör ordet lyxklocka kan du räkna med att de flesta tänker på en Patek Philippe klocka. Kostnadsmässigt och kvalitetsmässigt ligger klockorna från Patek Philippe i en helt egen liga, långt från både Omega och Rolex.

Vad kostar en exklusiv Patek Philippe klocka?

Låt oss börja med att ta upp priset för en Rolex och en Omega. En Rolex Submariner ligger på cirka 100 000 kronor, lägg till eller ta bort ett par tiotusen kronor beroende på modell. En Omega Seamaster kan kosta från 50 000 kronor och uppåt, återigen baserat på modell. Både Rolex Submariner och Omega Seamaster är eleganta dykarklockor som håller hög kvalitet.

En vanlig Patek Philippe klocka, i det här fallet en modell från dykarserien Aquanaut, ligger på runt 300 000 kronor. Detta är för en vanlig modell, inte en exklusiv sådan. Det är samma prislapp som för en fullt utrustad och helt ny bil, alternativt kontantinsatsen för ett bostadslån på två miljoner kronor.

Kostnaden för en exklusiv Patek Phillipe klocka då? Det beror egentligen på vad du definierar som exklusivt. De mest unika och exklusiva klockorna från klocktillverkaren auktioneras ut till enorma belopp. Patek Philippe Henry Graves Jr. Supercomplication gick för 24 miljoner dollar år 2014. En lite mindre exklusiv modell, men fortfarande högt upp i exklusivitetslistan, är Patek Philippe Grand Complications vars olika modeller kostar mellan fem och sju miljoner svenska kronor.

Klassiska modeller från Patek Phillipe

Det är naturligtvis inte alla klockor från företaget som ligger över miljonen, även om en stor del av klockorna gör det. Klassiska modeller som Patek Philippe Calatrava, Nautilus, Twenty-4 och Golden Ellipse går att hitta för runt 100 000 kronor med lite tur. Köp Patek Philippe klocka i Stockholm, Göteborg eller annan storstad hos en auktoriserad återförsäljare för att säkerställa att du får den äkta varan.