Planerar du att besöka Furuvik? Tips på boende, sevärdheter och utflykter

Besöka Furuvik djurpark | Bizbay

Sommar och semester närmar sig med stormsteg och det är hög tid att börja planera för alla spännande utflykter. Vill du ta med dig familjen till en plats full av lek och bus och där det samtidigt finns chans att lära sig spännande saker om djur och natur? Då är Furuvik i närheten av Gävle ett utmärkt alternativ! En fin djurpark med stort fokus på forskning, utbildning och bevarande av hotade arter där hela familjen kommer få en härlig dag tillsammans. Vill du passa på att förlänga vistelsen kommer här några bra tips på fler sevärdheter och fina platser i närheten samt vad som är bra att tänka på när du ska välja boende nära Furuvik. Trevlig resa!

Gävle – en stad med aktiviteter för alla åldrar

Oavsett åldern i ressällskapet finns det alltid något passande att hitta på i närheten av Gävle. Med ett bra utbud av över 210 butiker kommer den shoppingintresserade hålla sig sysselsatt i många timmar och för den som gillar museum finns både Järnvägsmuseet, Sveriges Fängelsemuseum och Länsmuseet på nära avstånd. För den som letar efter en något mer stillsam och avkopplande aktivitet efter en fartfylld dag på djurparken finns det dessutom en mängd fina parker, bad och spa- och relaxavdelningar att välja bland. Bokar du din vistelse i Furuvik med boende i Gävle sommartid kommer närheten till vattnet bjuda in till otroligt fina sol- och badmöjligheter tillsammans med familjen. Packa picknickkorgen och besök Totrabadet, Boulognerbadet, Lillhagsbadet eller Brädviken med vackra omgivningar eller äventyrsbadet Fjärran Höjderbadet när utomhustemperaturen är mindre tillåtande. Att satsa på ett bra boende nära Furuviksparken, men som också erbjuder ett nära avstånd till allt det Gävle har att erbjuda, gör att du får mycket upplevelse för pengarna.

Satsa på ett prisvärt boende nära både Furuviksparken och Gävle city

De boenden som ligger i anslutning till djurparken har oftast ett ganska högt pris och kräver ändå att du behöver transportera dig om du vill äta på restauranger i Gävle eller boka in aktiviteter utöver själva djurparksbesöket. Satsa därför på att istället boka ett boende nära Furuvik där du fortfarande snabbt och enkelt kan ta dig till parken, men bo till ett lägre pris och på närmare avstånd till övriga aktiviteter och sevärdheter. Här är ett hotell i Gävle city ett bra alternativ då du på endast 20 minuter med bil kan ta dig till Furuvik från ditt boende, men samtidigt ha gångavstånd till de flesta restauranger och sevärdheter staden har att erbjuda. På så sätt finns det chans att spara både tid och pengar och dessutom få tillfälle att upptäcka Gävle om du inte gjort det tidigare. Det är en otroligt vacker stad med närhet till vatten och natur som bjuder på fina omgivningar och roliga upplevelser oavsett när på året du besöker staden. Sätt igång att planera kommande resa med familjen redan nu och hitta ett bra boende i Gävle city för att göra era dagar i Furuviksparken och staden så roliga och äventyrsfyllda som möjligt.