Poolstege eller pooltrappa – vilket alternativ väljer du?

Poolstege till så bra pris | Bizbay

Har du bestämt dig för att bygga pool? Grattis! Då har du många stunder av lek och bus eller sköna simturer och härlig avkoppling framför dig. När du bestämt dig för var du ska bygga poolen, hur stor den ska vara och vilket djup den ska erbjuda, är det dags att börja fundera över på vilket sätt du vill kunna ta dig i och ur den. Är poolstege eller pooltrappa ditt bästa alternativ?

Trappor och stegar är viktiga delar av en pool eftersom det är de som gör att alla enkelt kan ta sig i och ur vattnet. Visst, du kanske kan hoppa i genom att göra bomben från poolkanten eller dra dig upp med hjälp av armarna för att kliva upp ur vattnet, men det passar inte för alla. Satsa istället på att utforma poolen med en pooltrappa eller poolstege till bra pris så att alla som använder poolen, oavsett ålder, kan ta sig i och ur vattnet på ett enkelt och säkert sätt.

Vilka fördelar har en poolstege?

En poolstege är ett tillbehör som du fäster på kanten av poolen och som sedan är utformad med ett antal steg för att leda dig ner i poolen. En poolstege är oftast tillverkad av kvalitativt rostfritt stål och kan vara utrustad med stegfästen för trä för att erbjuda ännu bättre grepp där du placerar fötterna. Detta är ett bra val för dig som önskar ett yteffektivt alternativ och som på ett enkelt och säkert sätt vill kunna kliva ner i poolen med stöd från stabila steg och handtag. Om du väljer att köpa en poolstege kommer du inte behöva fundera på att ge poolen med olika djup, utan kan låta den vara enkelt utformad med samma djup rakt igenom.

Vilka fördelar har en pooltrappa?

Att satsa på en pooltrappa är istället ett utmärkt val för dig som vill ge lite mer karaktär till poolen och ha möjlighet att designa den lite mer efter dina egna önskemål och krav. Idag kan du välja på alltifrån gaveltrappor och hörntrappor till halvrunda och runda pooltrappor för att hitta en form som passar just din pool. En pooltrappa gör det enkelt att ta sig i och ur vattnet och du kan dessutom montera en ledstång längs poolkanten för extra stöd. Trappstegen kommer sedan även kunna användas som sköna sittplatser när du vill ta en paus från leken eller simturen, men ändå få den sköna och svalkande känslan från vattnet. Trappsteg kan vara utformade på många olika sätt, vilket gör det enkelt att hitta ett alternativ som passar just för dig.

Satsa på att köpa en poolstege eller pooltrappa beroende på hur dina förutsättningar ser ut. Hur stor är poolen? Vilka kommer att använda sig av den? Vilket utseende är du ute efter? För att få hjälp att hitta ett passande alternativ för dig kan det också vara en bra idé att ta hjälp av en professionell tillverkare och återförsäljare. Eftersom de är experter inom området kommer de kunna ge dig ovärderliga tips och råd som du annars inte hade kommit på själv. Kika dessutom gärna efter företag som erbjuder prisgaranti för att hitta en pooltrappa eller poolstege till så bra pris som möjligt!