Skapa en personlig inredning genom att dekorera med bilder anpassade för vinter, vår, sommar eller höst

Att titta på samma inredning månad ut och månad in kan lätt göra att du tröttnar och därför börjar köpa nya kuddar, möbler eller lampor stup i kvarten. Det blir inte bara dyrt, utan kommer tillslut ta upp så mycket utrymme att du inte vet var du ska förvara de prylar du inte längre använder. Satsa istället på att investera i inredning som är enkel att byta ut efter årstid, men som samtidigt har förmågan att ändra hela rummets karaktär. På så sätt räcker det att fokusera på en sak istället för att förändra varje del av hemmet för att få till en ny och fräsch känsla i takt med att årstiderna förändras. Vad finns det då för inredningsdetalj som klarar av detta? Jo, posters och tavlor såklart!

Ett enkelt sätt att förändra hemmet efter årstiderna

Att pryda hemmets väggar med bilder anpassade efter vinter, vår, sommar och höst kommer göra din inredning både personlig och omöjlig att tröttna på. Varje gång du byter ut vinterbilderna mot vårbilder eller sommarbilderna mot höstbilder kommer det kännas som en nystart och som att hela hemmet har fått ett lyft och det enda du behövt göra är att växla bilder och placera de gamla i förvaring till nästa gång det är dags att plocka fram dem.

Förslag på säsongsanpassad konst

Att låta tropiska växter eller brusiga hav pryda väggarna sommartid kommer skapa en varm och fräsch känsla som suddar ut gränsen mellan inomhus och utomhus ytterligare, medan dimmiga ängar och bilder på färgsprakande löv blir effektfulla under hösten. Bilder som passar under vinter kan till exempel vara snötäckta landskap och motiv i isblåa nyanser, men också foton på glittrande ljusslingor eller täta granskogar för att öka mysfaktorn lite extra under jul. För våren är krispiga motiv av blomknoppar och forsande bäckar självklara val. I slutändan är det såklart ditt tycke och smak som avgör vilka typer av tavlor du väljer och vilka motiv du mest förknippar med de olika årstiderna.

Olika typer av material

Ett ytterligare sätt att förändra karaktären i rummet är att välja tavlor i det material som bäst kompletterar den nuvarande inredningen. Vår-, sommar-, höst- och vinterbilder tryckt på glas ger till exempel ett modernt och iögonfallande utseende medan vanliga posters eller motiv på duk ger ett lite mer klassiskt intryck. Tänk också på hur de olika materialen hjälper till att framhäva motiven för att få ut så mycket som möjligt av din konst. Vinterbilder på glas kommer till exempel få varje istapp och varje glittrande ljus att poppa lite extra och bidra med extra mycket stämning till rummet.

Oavsett om du är ute efter vår-, sommar-, höst- eller vinterbilder tryckt på glas finns de att beställa på nätet hos återförsäljare med flera professionella konstnärer som samarbetspartners. Glas är ett spännande material att bjuda in i hemmet och skapar snygg kontrast till möbler i trä, tyg och metall. Låt olika vår-, sommar-, höst- eller vinterbilder på glas bli en självklar del av din inredning och byt ut dem allteftersom att naturen utanför förändras!