Skydda golv och mark från färg och spill på rätt sätt vid målning och renovering – använd mjölkpapp

Skydda golv och mark från färg och spill på rätt sätt vid målning och renovering - använd mjölkpapp | BizBay

Vid renovering eller målning är det viktigt att skydda underlaget från spill av färg, spackel och andra vätskor. Det är dessutom viktigt att det skyddsmaterial du väljer klarar av att bli trampat på utan att gå sönder eller släppa igenom färgen.

Vid renoveringsarbeten eller måleriarbeten är det ofta viktigt att på ett bra sätt undvika att golvet eller marken skadas eller råkar ut för färgspill eller fläckar från till exempel spackel eller lim. Det är därför viktigt att grundligt täcka golvet eller marken med en skyddande barriär av till exempel papper. För att pappret ska hålla för slitage från både stegar och fötter kan man välja ett skyddspapper som har en plastad baksida. Det hjälper dessutom till att hålla skyddspapperet på plats. En skyddspapp med plastad baksida håller dessutom mot slitage från till exempel byggnadsställningar vid större arbeten med renovering eller målning. En papp med en plastad baksida är också utmärkt att använda vid exempelvis arbeten med VVS eller liknande, där golvet eller underlaget är känsligt för fukt och bör skyddas helt och hållet mot detta. Tack vare den plastade ytan klarar denna typ av skyddspapp även att användas utomhus på ojämna underlag som till exempel tegel, asfalt eller stenplattor som behöver skyddas från både färg- och spackelspill.

När underlaget ställer högre krav på skydd från spill och fläckar kan man använda mjölkpapp, en skyddspapp som har en betydligt högre slitstyrka än vanlig målarpapp, tack vare att den är gjord av återvunna mjölkpaket och därmed egentligen är en typ av kartongmaterial med en plastad yta. Mjölkpapp lämpar sig på trägolv som kan vara svåra att rengöra om de blir fläckade av färg. Obehandlade trägolv kan ofta vara extra känsliga för fläckar och blir därmed också extra svåra att rengöra om olyckan är framme.

Mjölkpapp är ett slitstarkt material som fungerar i alla miljöer där underlaget är extra känsligt för spill, eller där det krävs högre slitstyrka av någon annan anledning, till exempel att en byggnadsställning eller en stege står placerad på en skrovlig yta av sten. För att hitta det bästa priset för denna typ av skyddspapp kan det vara fördelaktigt att vända sig till en grossist eller en återförsäljare som specialiserat sig på denna typ av förbrukningsprodukter. Det kan vara bra att tänka på att mjölkpapp ofta har ett bättre pris vid köp av större kvantiteter.

Att använda mjölkpapp på trägolv vara bra på grund av golvets känslighet för till exempel fukt och fläckar, men det är bra att tänka på att tack vare att pappen är helt tät så låter den inte golvet andas som det behöver. Det är därför lämpligt att ta bort skyddet man lagt ut innan det hunnit ligga för länge, för att undvika fuktskador. Mjölkpapp till ett bra pris kan du hitta hos specialiserade återförsäljare som säljer förbrukningsmaterial för yrkespersonal. Tack vare sin höga slitstyrka kan den användas för att skona golv och mark från kostsamt efterarbete och rengöring, särskilt när underlaget ska klara av slitage från ställningar, stegar och många som trampar på det. Med rätt skydd och underlag blir renoveringsarbetet mycket enklare och smidigare, då man slipper ta bort oönskade fläckar när arbetet är klart. Denna typ av skyddspapp används ofta av yrkesmän som vill ha en slitstark papp som klarar arbetets alla påfrestningar.