Spolknapp – olika design kan påverka flera faktorer som du inte har tänkt på

Spolknapp – olika design kan påverka flera faktorer som du inte har tänkt på | Bizbay

När du tänker på en spolknapp tänker du säkerligen på toaletten du har hemma. Dessa kan ha olika utseenden men i de allra flesta fall behöver du trycka ned något, antingen en knapp eller en liten spak. Detta är ett enkelt sätt att designa en knapp för spolning men långt ifrån den enda.

Spolknapp integrerad i toaletten

För de allra flesta hushåll är spolknappen en del av toaletten. Det beror på att toaletten med hög sannolikhet köps i ett byggvaruhus. Det är absolut inget fel på detta, den klassiska toaletten har använts i flera år och är en självklar del i de flesta hem. Det finns dock de som har större krav än så på sitt hem. För dessa personer är spolknappsdesign en viktig detalj. Det är trots allt de små delarna som tillsammans utgör helheten i ett hem. Det innebär att allt ska stämma, från planlösningen och inredningen till badrumsinredningen och detaljer som spolknappen.

Andra alternativ

Det är lätt att förstå varför spolknappen oftast är integrerad med toaletten. Det är enklast så, speciellt när det kommer till installationen. Det behöver dock inte vara så. Faktum är att knappen i princip kan placeras vart som helst. Väldesignade hem där detaljerna är minst lika viktiga som helheten har oftast en anpassad spolningsknapp, exempelvis installerad på väggen bakom toaletten. Detta kan ge ett mycket stilrent och annorlunda utseende i badrummet.

När det kommer till spolknappsdesign kan stilen variera, från moderna kombinationer av glas och metall till finare plastknappar och eleganta spolknappar helt i glas. De allra flesta moderna spolningskapparna har två funktioner, en för att spola lite och en för att spola mer.

Även sättet att trycka på knappen varierar, det är inte allt nödvändigt att trycka nämligen. Vissa knappar aktiveras med hjälp av rörelsedetektorer. Det innebär att du slipper ta på en knapp, vilken är bra ur ett hygieniskt perspektiv. Toaletter som används av flera personer och där hygienkraven är extra höga kan med fördel använda sig av dessa knappar. Detta för oss till nästa punkt.

Spolknappar för offentliga platser

Det är inte bara hem och hushåll som använder sig av toaletter, dessa finns även på arbetsplatser och på offentliga platser. Genom anpassad spolningsknapp är det möjligt att minska spridningen av sjukdomar och smittor.

Speciella spolknappar är även bra att använda när det finns personer som av en eller annan anledning inte kan använda vanliga knappar. Det kan exempelvis bero på skador, sjukdom eller något annat som försvårar användandet av normala knappar. En speciell spolknapp gör att dessa personer slipper be om hjälp för att spola, något som ökar deras välbefinnande och självständighet.

En viktig detalj

Som du märker är spolknappen viktigare än vad de flesta tror. Det är värt att vända sig till företag som är specialiserade på allt som har att göra med VVS, speciella spolknappar och badrumslösningar. På så sätt kan du säkerställa att du får något som både passar ditt hem och även har de funktioner som du behöver. Även själva installationen kan vara komplicerad men med hjälp av rätt företag blir även detta utfört på ett tillfredställande sätt. Det finns flera företag att vända sig till, kom ihåg att ta in flera offerter och lösningar för att kunna välja något som passar just dina behov på bästa sätt.