Studieresa Arkitektur – till Venedig, Bergslagen eller Småland

Studieresa Arkitektur | Bizbay

Arkitekturen i Venedig får väl sägas vara världskänd. Rialtobron över Canal Grande är bara ett exempel på en arkitektonisk ikon i Venedig i nordöstra Italien. Andra kända venetianska byggnader är operahuset La Fenice, Ponte dei Sospiri – Suckarnas bro, och Basilica di San Marco – Markuskyrkan, Venedigs katedral som är säte för den romersk-katolske patriarken av Venedig. Den nuvarande patriarken heter Francesco Moraglia. Han föddes i den italienska hamnstaden Genua den 25 maj 1953. Studieresa Arkitektur – i vackra Venedig.

Den 17:e internationella arkitekturbiennalen pågår i Venedig från den 22 maj till den 21 november 2021. Huvudcurator för biennalen är den libanesiske arkitekten och professorn Hashim Sarkis och temat för årets biennal är ”Hur ska vi leva tillsammans?” Det svenska konstverket ”Future Island”, av OOZE Architects och konstnären Marjetica Potrč, ställs ut på den internationella arkitekturutställningen, som på italienska heter La Biennale di Venezia. Konstverket ”Future Island” visar hur naturen påverkas av klimatförändringarna. Arkitekturresa – besök den internationella arkitekturbiennalen i Venedig.

Den 17:e internationella arkitekturbiennalen i Venedig har deltagande utställare från 46 länder. Grenada, Irak och Uzbekistan deltar för första gången i arkitekturbiennalen. Italien deltar i utställningen med projektet ”Resilient Communities” – ”Motståndskraftiga samhällen”, som syftar till att lyfta fram arkitekturens viktiga roll för förbättring av livskvalitet och hälsa och i att möta de utmaningar som klimatförändringar orsakar. Studieresa inom Arkitektur och Stadsplanering – se och lär av innovativa projekt från olika delar av världen.

Arkitekturresa – arkitektur, klimat och miljö

Ni behöver naturligtvis inte åka så långt som till Venedig för att beskåda fantastisk arkitektur. På hemmaplan finns till exempel Bergslagen, en fantastisk plats där det är lätt att kombinera naturupplevelser med intressant arkitektur. Arkitekten Ralph Erskines många projekt runt om i Bergslagen är mycket intressanta att betrakta. Ralph Erskine, som föddes i London år 1914 och dog i Ekerö 91 år gammal år 2005, räknas som en av förgrundsgestalterna inom svensk arkitektur. Hans arkitektur präglades av hänsyn till klimat och miljö. En studieresa till Bergslagen – arkitektur, klimat och miljö.

Ytterligare en svensk destination för arkitekturintresserade är Småland, som kan visa ett starkt fokus på trä och innovativ träarkitektur. Lär er mer om intressanta arkitekturprojekt, hållbar arkitektur och hållbara material. Naturlig skog är dessutom ljuvlig att vistas i. Skogsterapi för alla sinnen. Här passar temat biologisk mångfald bra. Hur kan den svenska biologiska mångfalden bäst bevaras? Hur kan svensk skog bäst bevaras så att den även i framtiden kan erbjuda rekreation för trötta kontorsmänniskor som lever sina liv i storstaden? Studieresa Arkitektur – skog, biologisk mångfald, trä och träarkitektur.

Växjö är en stad i södra Småland som är intressant ur arkitektursynpunkt. Växjö har som en del i miljöarbetet tagit fram en träbyggnadsstrategi. Trä är ett lätt material som är enkelt att bearbeta, laga och transportera. Trä kan användas för att reducera ljud och buller. Trä kan leda till bättre hälsa och ökat välbefinnande. Trä uppfattas av många som varmt och mjukt att beröra och doftar gott. Trä uppfattas av många som vackert och kan ge attraktivare levnadsmiljöer. Det är bara några av fördelarna med trä som Växjö kommun lyfter fram i sin träbyggnadsstrategi.Arkitekturresa Växjö – väldoftande trä för bättre hälsa.

Arkitekturresa kan innebära så mycket. Framtidens byggande är enligt många avgörande för en hållbar utveckling både för miljön och för människans välbefinnande. Boka en studieresa arkitektur och utöka kunskapen om innovativa arkitekter som designar med en förståelse för miljön.