Sushiporten – sushi i Haninge av hög kvalitet

Sushiporten - sushi i Haninge av hög kvalitet | Bizbay

Om du är en av dem som älskar den fantastiska kombinationen av shopping, sushi och Haninge är Sushiporten ditt himmelrike på jorden. Här serveras nämligen bästa sortens sushi på en trevlig restaurang i Haninge och precis intill ligger en mängd butiker inom alltifrån mode och skönhet till böcker och leksaker. Här kan du alltså spendera dagen med shopping för att sedan avsluta på ett perfekt sätt genom att besöka Sushiporten och äta utsökt sushi i Haninge. Till köpcentrumet kan du ta med vännerna eller familjen för att spendera dagen på ett härligt sätt och njuta av att ha allt tillgängligt på en och samma plats. Du hittar spännande butiker, restauranger, gym och caféer i en salig blandning i fräscha och inbjudande miljöer. Så även om du bara kommer för sushin kommer du kunna passa på att göra veckans mathandling, gå på ett gympass eller inhandla en ny klänning till helgens fest om så önskas.

Intressant fakta om sushi

Vid det här laget har du förhoppningsvis insett att om du älskar sushi är Haninge rätt plats för dig. På menyn på restaurang Sushiporten väntar smaskig maki och nigiri med passande tillbehör, men också goda varmrätter såsom dumplings, bibimbap och lax teriyaki. Här har du alltså chans att njuta av den bästa sortens sushi på en trevlig restaurang i Haninge tillagade av passionerade och duktiga kockar.

Även om du älskat sushi hela ditt liv kan det nog finnas saker du fortfarande inte visste om den japanska specialiteten. Nedan kommer därför några intressanta fakta du kan ha i åtanke nästa gång du ska besöka Sushiporten för att äta sushi i Haninge:

– Från början var sushi ett sätt att lagra fisk. Det ris man lindade runt den lilla fiskbiten gjorde nämligen att den höll sig betydligt längre. I början kastade man riset när man till slut skulle äta fisken, men efter ett tag började det lilla paketet ätas helt och grunden till sushi var uppfunnen.

– Nigiri är den vanligaste formen av sushi idag och består av ett övre lager av rå fisk, tofu, avokado eller liknande som placeras ovanpå en kudde av ris.

– Tre traditionella tillbehör till sushi är japansk soja, wasabi och gari (inlagd ingefära).

– På fina sushirestauranger i Japan finns det en del vett och etikett som kan vara bra att veta om. En av ”reglerna” är att alltid säga “Itadakimasu” innan maten och “Gochisousama” efter maten.

Förhoppningsvis har du ännu mer kött på benen när det kommer till sushi nu än tidigare, vilket kan vara roligt att ta med dig nästa gång du planerar att äta sushi i Haninge!