Ta ditt företag till nästa nivå med en digital redovisningskonsult

Tänk om det fanns några som tyckte bokföring, redovisning och lönehantering var det roligaste av allt? Det skulle göra livet lättare för många egenföretagare eller för de som vill, men ännu inte har startat eget. Tänk om de dessutom hade tagit fram smarta appar som kunde göra hanteringen ännu smidigare? Det fina är: de existerar!

Våga ta steget

Många blir lite skrämda av alla krav och allt ansvar som en egen firma för med sig. Eller möjligheterna att utöka sitt företag och anställa fler om man redan har en verksamhet. De behöver en partner, en redovisningskonsult som kan stötta och bringa ordning bland regler, lagar, förordningar och krav som ibland känns som en djungel. Samarbete måste inte alls bli tillknäppt och tråkigt. Det ska tvärtom kännas inspirerande och utvecklande att vara i kontakt med en välkomnande och smart grupp av människor som kan sin sak.

Hur ofta ska vi ses?

Det är naturligtvis du som kund som avgör i hur stor utsträckning du vill ha råd och stöd. Kanske finns det enstaka delar du vill lägga över på någon annan? Kanske behöver du ta ett större grepp om du planerar för utökning, organisationsförändringar eller affärsutveckling av något slag? Bara du vet hur din tid används på bästa sätt. Somliga gillar täta kontakter med sin redovisningsbyrå, som en del i vardagen mer eller mindre. Andra behöver använda tiden till kärnverksamheten och slippa ägna sig åt det här överhuvudtaget. Sedan gör det ju inget att det är trevligt att träffas i alla fall, när det är dags!

Tradition och teknologi i skön förening

I dessa dagar är det ganska självklart att det ska vara möjligt att ha kontoret ”i fickan”, i den meningen att du kan ha koll på firman genom mobila verktyg. Här har den klassiska och traditionella kompetensen gift ihop sig med digitala teknologier och resultatet har blivit en uppskattad app, som givetvis är molnbaserad. Den gör det enkelt att sköta kvittoredovisning, leverantörsfakturor eller löner varhelst du befinner dig. Informationen är tillgänglig i mobil, läsplatta eller dator. Den mänskliga supporten är beredd när du behöver den.

Deklarationen, skatten och momsen

Många behöver stöttning kring frågor om skatt och moms i sitt företag. Det kan gälla momssatser, kraven på löpande rapportering av F-skatten och vilka avdrag som är okej. Då ser en auktoriserad redovisningskonsult till att det blir rätt. Tuffa krav gäller för att få kalla sig det. Relevant utbildning är naturligtvis en bas, men det behövs också ett antal års erfarenhet innan denna kvalitetsstämpel kan komma ifråga. Kvalitetskontroller och tester genomförs med jämna mellanrum, eftersom auktorisationen uppdateras vart sjätte år.