Tips för att hitta rätt rekryteringsföretag i Stockholm

karriärutveckling | KFX

Att det tar tid att hitta rätt person för rätt arbetsposition har många företag och arbetsgivare fått erfara. Kanske tänker du att det bara är att ta in ett antal personer på intervju för att sedan välja ut den som du klickade bäst med? Det räcker dock inte för att hitta en person med både de sociala egenskaper och branschrelaterade kunskaper som krävs för att erbjuda din verksamhet något alldeles extra. Det ligger mycket arbete bakom för att hitta personer med rätt erfarenhet och utbildning. Det är här ett auktoriserat rekryteringsföretag kommer in i bilden.

En rekryteringsfirma kan hjälpa dig som arbetsgivare att hitta kandidater för den tjänst du har ledig, men också arbetssökande att hitta en lämplig tjänst. En bra idé är att välja en rekryterare som är insatt i den bransch du arbetar inom och har kunskap om de egenskaper och utbildningar som efterfrågas. Hur gör du då för att välja rätt rekryteringsbyrå? Det viktiga är att titta på hur byrån arbetar och behandlar både sina kunder och arbetskandidater.

Hitta någon som är bra på matchmaking

Det finns otroligt många olika rekryteringsföretag i Stockholm att välja mellan. Vissa tillhandahåller allmänna tjänster medan andra riktar in sig på särskilda branscher och headhunting. Om du är arbetssökande och är intresserad av ett visst område är det klokt att leta efter en byrå som specialiserar sig på att rekrytera för just den branschen. De kommer hjälpa dig i din karriärutveckling och hitta en tjänst som passar ihop med dina erfarenheter och kunskaper. Företaget eller arbetsgivaren i sin tur anställer rekryteringsbyrån inte bara för att placera en person vid ett skrivbord, utan för att hitta en kandidat som matchar deras företagskultur och som kan klara av att uppfylla de mål som finns uppsatta.

Gör din research

Nedan följer även några ytterligare tips att ha i åtanke, både för dig som arbetsgivare och arbetssökande, när du ska välja rätt rekryteringsbyrå:

Researcha! Precis som du hade spanat in LinkedIn-profiler och bakgrunder hos potentiella nyanställda ska du researcha detta även hos rekryteringsbyråerna. Kontrollera deras erfarenhet och vilka typer av branscher de brukar arbeta med. Ta även reda på vad tidigare kunder haft för erfarenheter.

Ställ frågor! Precis som de kommer hålla en intervju med dig kan du hålla en intervju med dem. Passa på att ställa frågor såsom hur byrån arbetar för att hitta rätt kandidat, hur lång tid rekryteringen förväntas ta eller hur de arbetar för att hålla dig uppdaterad kring processen.

Var tydlig! En bra rekryteringsbyrå kommer inte bara försöka sälja in sig, utan lyssna på det du har att säga och vad du önskar få ut av processen. Var tydlig med vilka egenskaper och kunskaper du är ute efter hos en anställd eller vilken typ av tjänst du letar efter, beroende på om du är arbetsgivare eller arbetssökande.